Η απόφαση του Δήμου Κέρκυρας να ανοίξει ξανά το τμήμα της Γ. Θεοτόκη, από τη Στ. Δεσύλλα έως τη Λ. Αλεξάνδρας έχει φέρει ποικίλες αντιδράσεις κυρίως στον Εμπορικό κόσμο.

Από την μία πλευρά υπήρχαν καταστηματάρχες που υποστήριζαν ότι το μέτρο αυτό βοηθά αρκετά και μάλιστα μέσω του Εμπορικού συλλόγου Κέρκυρας είχαν ζητήσει παράταση ένα μήνα.

Από την άλλη πλευρά καταστηματάρχες κυρίως επί της Οδού Μαντζάρου είχαν κάνει λόγο για καταστροφή και πτώση του τζίρου τους.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος αναφερόμενος στα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν στη Γ. Θεοτόκη επανέλαβε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής είχαν αντικρουόμενες απόψεις ως προς την αποτελεσματικότητά τους γι’ αυτό και αφαιρέθηκαν.

Στόχος όπως είπε είναι να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από την παλιά πόλη με εξυπηρέτηση των καταστημάτων αλλά και των μόνιμων κατοίκων.

Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται η απόδοση χώρων περιφερειακής στάθμευσης σε ιδιώτες με ταυτόχρονη εξασφάλιση της μεταφοράς του κόσμου προς το κέντρο, στο πλαίσιο μιας συνολικής μελέτης διευθέτησης του κυκλοφοριακού.