Αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση από τον βουλευτή της Χ.Α. Ι. Αϊβατίδη για τη μεταφορά της έκθεσης για τον πρώτο Κυβερνήτη, το καλοκαίρι στην Κέρκυρα.

Το αίτημα κοινοποιείται και στους βουλευτές Φ. Βάκη, Κ. Παυλίδη, τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο και τον Δήμαρχο Κ. Νικολούζο.

Η επιστολή Αϊβατίδη

΄΄Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, Ως γνωστόν η εξαιρετικά σημαντική και ενδιαφέρουσα έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας – Η πορεία του στο χρόνο», που φιλοξενείται στο κτίριο της Βουλής, ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η Έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2016 στις σχέσεις Ελλάδος-Ρωσσίας και αφορά στην εμβληματική προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, θεμελιωτή του Νεοελληνικού κράτους.

Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της, για την Κέρκυρα, φρονώ πως είναι σκόπιμο να εξεταστεί το ενδεχόμενο και οι προϋποθέσεις προκειμένου, η εν λόγω έκθεση να μεταφερθεί στη συνέχεια, στην πόλη της Κέρκυρας.

Αναφανδόν, θα αποτελέσει σημαντικότατο πολιτιστικό δρώμενο και επιπρόσθετο πόλο έλξης επισκεπτών κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί  η δυνατότητα σε όλους τους Κερκυραίους πολίτες να επισκεφθούν, την τόσο σημαντική αυτή έκθεση, για τον γεννηθέντα στην Κέρκυρα, πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος΄΄.