Κάτι παραπάνω από αισθητή είναι από τις αρχές του έτους η επίδραση της αύξησης των φόρων και η επιβολή νέων σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών. Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν τέσσερα έτη κατά 1,4%, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,9%.

Τον Μάρτιο του 2017, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν αυξημένη κατά 32,9% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, των καυσίμων κίνησης κατά 14,9% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2016, ενώ στις πέντε μεγαλύτερες ανατιμήσεις περιλαμβάνεται και αυτή των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 26,8%, λόγω της αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.

Οι ανατιμήσεις στα πετρελαιοειδή επηρεάζουν έμμεσα και τις τιμές των υπόλοιπων προϊόντων, καθώς αυξάνεται το κόστος παραγωγής και μεταφοράς.

Μείωση 10% στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Κέρκυρα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου πρατηριούχων Κέρκυρας Αντώνης Σάκος:

”Τα οικονομικά των Ελλήνων έχουν πέσει και κυρίως η μεγάλη φορολογική μείωση . Ο Έλληνας δεν μπορεί να καταναλώσει τίποτε

Είναι δύσκολη περίοδος για όλους μας με υψηλή φορολογία .. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν ο Έλληνας πληρώνει δυσβάστακτους φόρους”.