Ο Αλ.Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μαξίμου τους 13 περιφερειάρχες επισημαίνοντας ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εκπόνηση εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης.

Ενα ραντεβού στο Μαξίμου με τους 13 Περιφερειάρχες ήταν το πρώτο βήμα Τσίπρα στη προσπάθεια αλλαγής ατζέντας μετά την τεχνική συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες εκ των οποίων πολλοί είναι πρώην και νυν στελέχη της ΝΔ και ζήτησε την συνδρομή τους για ένα βιώσιμο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός αυτό απαιτεί δίκαιη κατανομή πόρων στην περιφέρεια, που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τους 13 περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει μεγάλες αδικίες στο διαμοιρασμό πόρων, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Τόνισε πως κλειδί στην κατάρτιση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης είναι η συνεργασία της κεντρικής εξουσίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά τις περιφέρειες, οι οποίες – όπως είπε – βρίσκονται μακριά από τις μικροπολιτικές εντάσεις που χαρακτηρίζουν την κεντρική πολιτική σκηνή.

«Εσείς θα είστε που θα παίξετε έναν καθοριστικό ρόλο στην εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης», είπε ο κ. Τσίπρας.