Ο Σύλλογος «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ» και ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΞΗ», κατά των εξαρτήσεων και του aids  συνδιοργανώνουν την 10η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη της Κέρκυρας την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Η αφετηρία της εκδήλωσης θα είναι στο Πεντοφάναρο και η εκκίνηση θα γίνει στις 11:30 π.μ.

Θεωρώντας ότι η διάδοση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος θεωρούμε πολύ σημαντική την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίησή της σε θέματα που αφορούν την προαγωγή της Υγείας, την Αγωγή στα σχολεία και την Οδική Ασφάλεια .

Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνει να κινηθεί με ασφάλεια.

Σε τοπικό επίπεδο για ακόμα μια φορά διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων που μετατράπηκαν σε πάρκιγκ.  Διεκδικούμε επίσης την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων που έχει ήδη εγκατασταθεί αλλά -ούτε αυτό- λειτούργησε ποτέ.

Καλούμε όλους τους Κερκυραίους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόνοι, με την οικογένεια ή με φίλους τους,  να συμμετέχουν σε αυτή την ποδηλατοπορεία καθώς είναι μια ευκαιρία με το ποδήλατο να δούμε την πόλη μας με άλλα μάτια και διάθεση.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι:  Πεντοφάναρο- Μουράγια- Παλιό & Νέο Λιμάνι- εσωτερικός Μαντουκιού-Πλατυτέρα-Σαρόκο- Λ. Αλεξάνδρας- Γαρίτσα- Ανεμόμυλος- Βασίλη- Παραλιακή Γαρίτσας- ΝΑΟΚ- Ακταίον- τερματισμός Πεντοφάναρο.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα ποδήλατο- προσφορά του Συλλόγου «ΣΤΗΡΞΗ» που θα κληρωθεί στο τέλος της Ποδηλατοπορείας.