Το Εργαστήριο Μουσειολογίας, Προστασίας, Αποκατάστασης και Αξιοποίησης Πολιτισμικών Αγαθών (μουσείων, μνημείων, κλπ.) του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και με τη στήριξη του ελληνικού τμήματος ICOM διοργανώνουν το 1ο Sleepover ενηλίκων στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2017.

Η πρωτότυπη αυτή διανυκτέρευση στην Κερκυραϊκή  Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 18:00 έως την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 11:30.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στο χώρο και στις εκθέσεις της Πινακοθήκης, να ανακαλύψουν τα εκθέματα μέσα από το παιχνίδι, να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της δράσης (διάλεξη, ποίηση, μεταμεσονύκτια συναυλία με βιολί και τσέλο, προβολή ταινίας), να δειπνήσουν και την επόμενη μέρα μετά το πρωινό, να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα στο πλαίσιο εργαστηρίου ζωγραφικής.

Κόστος συμμετοχής: 15€/άτομο.

Η δραστηριότητα δεν είναι κερδοσκοπική. Το κόστος συμμετοχής καλύπτει αποκλειστικά γεύματα (δείπνο-πρωινό), έξοδα προβολής της δράσης και αναλώσιμα υλικά. Μετά το πέρας της δράσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Εργαστήριο Μουσειολογίας, Προστασίας, Αποκατάστασης και Αξιοποίησης Πολιτισμικών Αγαθών (μουσείων, μνημείων, κλπ.)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο,

Ι. Θεοτόκη 72, 2ος όροφος,

Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 – 14:00

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 87403

www.museologylab.gr

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους είδη (υπνόσακο, σεντόνι, μικρό μαξιλάρι, είδη προσωπικής υγιεινής κ.λπ.)