Καλά τα μνημεία, χρησιμότερα τα έργα!

Μια έκπληξη (δεν θα την χαρακτηρίσω, ευχάριστη ή δυσάρεστη) περίμενε όσους επισκέφθηκαν το κτίριο της πρώην Νομαρχίας, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται η Περιφερειακή Ενότητα της Κέρκυρας.

Στην είσοδο, στην πλατεία Νομαρχίας, ας την πούμε έτσι, είχε στηθεί ένα μνημείο (κάτι σαν τύμβο θυμίζει) αφιερωμένο στο Πολυτεχνείο. Δεν θα σχολιάσω την αισθητική, αφού είναι κάτι το υποκειμενικό, όπως λέμε ”περί ορέξεως κολοκυθόπιτα” προσωπικά τουλάχιστον το κρίνω ξεπερασμένο, σαν να έρχεται από άλλες εποχές, αλλά είπα, είναι υποκειμενική άποψη. Ούτε βεβαίως θα σχολιάσω γιατί τώρα αυτό το μνημείο, το αφιερωμένο στο Πολυτεχνείο, σε μια γιορτή η οποία δυστυχώς έχει ξεθωριάσει με ευθύνη πολλών και γιατί σε αυτό τον χώρο;

Τα ξεπερνάω όλα αυτά και λέω, δεν θα ήταν χρησιμότερη η παρέμβαση της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Αρχής αν έκανε κάποια έργα για να βελτιωθούν οι «γερασμένες» και σε κακή κατάσταση υποδομές; Δρόμοι επικίνδυνοι για τους εποχούμενους, πλημμυρισμένοι δρόμοι και χωριά, ρέματα, επίκαιρο, μπαζωμένα, έργα ημιτελή και άλλα έργα ξεχασμένα, σχολικές υποδομές στα μαύρα τους τα χάλια και άλλα πολλά.

Μην προσπαθείτε να γίνετε αρεστοί στο ακροατήριο σας, αλλά να γίνετε χρήσιμοι στον τόπο και στη κοινωνία.