Αναβλήθηκε τελικά η σημερινή συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αίτηση ακυρώσεως κατά της αποφάσεως του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της Ο.Ε.Δ.Α. Τεμπλονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα συζήτηση θα γίνει τον Ιούνιο.

Την αίτηση είχαν καταθέσει ο Σύλλογος Τεμπλονίου και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, , ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, προβάλλοντας σειρά λόγων και κυρίως τα ψευδή και διαστρεβλωμένα στοιχεία, τις σοβαρές συνέπειες της λειτουργίας σε βάρος του περιβάλλοντος, την μη τήρηση των (όποιων) όρων από πλευράς Δήμου και Φορέα Διαχείρισης, τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία κλπ.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή αφορά την με Α.Π. 206610/30-12-2011 Απόφαση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την «Ανανέωση, τροποποίηση και κωδικοποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου ‘Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Κεντρικής Κέρκυρας’ στη θέση Ακροκέφαλος Τεμπλονίου της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων του Δήμου Κέρκυρας».