Την Δευτέρα θα οδηγηθούν εκ νέου στον Ανακριτή οι 9 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης. Στις 3:00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στις ανακριτικές αρχές όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή Κέρκυρας την Δευτέρα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η εγκληματική οργάνωση αριθμεί συνολικά (28) μέλη, (15) ημεδαπούς και (13) υπηκόους Αλβανίας, ενώ από τις αστυνομικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί (21)μέλη της οργάνωσης και αναζητούνται προς σύλληψη ακόμη επτά μέλη (4 αλλοδαποί κάτοικοι Αλβανίας και 3 ημεδαποί).

Τα εννέα (9) μέλη της οργάνωσης, συνελήφθησαν στην Κέρκυρα, σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν το· δώδεκα (12) μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί για διακίνηση, σταδιακά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς στην κατοχή τους είχαν βρεθεί σημαντικές ποσότητες ηρωίνης. Σημειώνεται ότι οι δέκα (10) εξ’ αυτών είναι κρατούμενοι σε καταστήματα κράτησης.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την οποία συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος υλικού, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές μέθοδοι και τεχνικές, προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος και η δράση των μεμονωμένων μελών στη λειτουργία της οργάνωσης.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με άμεσο σκοπό την συγκάλυψη της δράσης τους, ακολουθούσαν τεχνικές συγκάλυψης, χρησιμοποιώντας κυρίως μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών συνδέσεων, οι οποίες ήταν δηλωμένες σε άλλα πρόσωπα «ghost persons». Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση της οργάνωσης, το τελευταίο έτος περίπου, η ποσότητα ηρωίνης που έχει διακινηθεί στην Κέρκυρα ξεπερνάει τα 12 κιλά, ενώ από αυτήν την ποσότητα 9,7 κιλά ηρωίνης έχουν κατασχεθεί τμηματικά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας. Το οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη δραστηριοποίηση της, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τις 450.000ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος (28) συνολικά ατόμων, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ηρωίνης, ενώ στη δικογραφία εμπλέκεται και μεγάλος αριθμός τοξικοεξαρτημένων ατόμων.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας την Δευτέρα.