Ενώ η πλειοψηφία των κυπριακών κομμάτων έχει ως προμετωπίδα της το Κυπριακό και την οικονομία -στην μεταμνημονιακή εποχή, έχει ως κύριο της μέλημα τα δικαιώματα του πολίτη, ένα διαφορετικό από τα τετριμμένα πολιτικό σχήμα, διεκδικεί είσοδο στη Βουλή για να κάνει, αυτά που για χρόνια δεν αρνούνταν να κάνουν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί γυρίζοντας την πλάτη τους σε θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων.

Πρόκειται για το Κόμμα των Ζώων, που τελευταίως συγκεντρώνει όλο και περισσότερο την προσοχή των κυπρίων ψηφοφόρων, που βλέπουν πλέον τα παλαιά πολιτικά κόμματα ως ξεπερασμένα. Το ιδρυθέν Κόμμα των Ζώων, ευελπιστεί να κάνει δυναμική παρουσίαση και στις ευρωεκλογές (έχει υποψηφίους σε όλες τις πόλεις) και ήδη τα υπόλοιπα κόμματα (που έχουν στραμμένα την προσοχή τους στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές) το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Τόσο, που ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης διόρισε τον Πρόεδρό του κόμματος Κυριάκο Κυριάκου ως σύμβουλό του στο Προεδρικό Μέγαρο για τα δικαιώματα των ζώων. Η ανακοίνωση έγινε με κάθε επισημότητα ξεσηκώνοντας όμως θύελλα διαμαρτυιών από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις

Οταν τα άλλα κόμματα θέτουν ως προτεραιότητα το Κυπριακό και την οικονομία, το Κόμμα των Ζώων θέτει ως άμεση προτεραιότητα την εξέταση όλων των νομοθεσιών που αφορούν τα ζώα και ο έλεγχος και η συνεχής παρακολούθηση του σοβαρού θέματος των αδέσποτων. Λένε ότι η Κύπρος αυτή την στιγμή πρέπει να έχει πέραν των 200.000 αδέσποτων.

Αλλες προτεραιότητες είναι η συνεχής παρακολούθηση της εφαρμογής των ευρωπαϊκών οδηγιών και κανονισμών που αφορούν τα ζώα φάρμας. Αναφέρουν ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια για δημιουργία τμήματος που θα ασχολείται με τις ζωονόσους.

Η Ολλανδή βουλευτής Marianne Thieme, ιδρύτρια του Κόμματος Ζώων στην χώρα της, σε χαιρετισμό της ανέφερε ότι Κόμματα για Ζώα υπάρχουν επίσης σε Αυστρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Ισπανία, Ελβετία, Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία και Τουρκία.

Πηγή: in.gr