Σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ενημερώθηκε για ακυβερνησία σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ν. Αντίπαξων με τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισε το σκάφος με περιορισμένη δυνατότητα κινήσεων λόγω βλάβης στο πηδάλιό του. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή »ΒΡΙΚΑ» Αντίπαξων ενώ το σκάφος κατέπλευσε με ιδίες δυνάμεις στο λιμένα »ΟΖΙΑΣ» Παξών, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Στη συνέχεια και όπως προέκυψε από δήλωση των επιβατών του σκάφους είχε νωρίτερα συγκρουσθεί με διερχόμενο σκάφος με 54 με εξήντα έξι (66) επιβάτες. Το πλωτό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή »ΚΑΜΑΡΑ» όπου εντόπισε το συγκεκριμένο σκάφος διαπιστώνοντας την μη εισροή υδάτων και τις επιφανειακές εκδορές επί του κελύφους του σκάφους άνω της ισάλου γραμμής καθώς και λοιπές μικρές υλικές ζημιές.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν οι Πλοίαρχοι των δύο πλοίων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που τα παρακολουθεί.