Ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας προχώρησε σε σειρά δράσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μέσω δελτίο τύπου του, τις γνωστοποιεί.

1.      Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Όπερα Μουσικής Δωματίου, με στήριξη και από τον Ροταριανό Όμιλο Κερκύρας, η πρώτη Ακαδημία Μουσικού Θεάτρου, υπό την διδασκαλία της Ρόζας Πουλημένου με βοηθούς την Αναστασία Τζιλιάνου και την Λία Κολυτά. Χορογράφος και σκηνοθέτης της Ακαδημίας ήταν η Ελληνοαμερικανίδα Cindi Trent. Συμμετείχαν 26 μαθητές από την Αθήνα την Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη και στην λήξη της, στις 15 Ιουλίου, δόθηκε μουσική θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο.

2.      Για μια ακόμη χρονιά ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας στηρίζει το διεθνές σεμινάριο Χάλκινων & Ξύλινων Πνευστών που Διοργανώνει για τέταρτη φορά η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους μουσικούς, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό και το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι πάλι εξαιρετικό.  

3.      Επίσης ο  Όμιλος  κατέβαλε το ποσό των €500 στον  Ρ.Ο. Μυτιλήνης, ως υποδείχθηκε αρμοδίως, για τους σεισμοπαθείς της Βρύσας και των Βατερών. Αποτελεί συνεισφορά σε μια συντονισμένη δράση Ροταριανών Ομίλων της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας  για τη ανακούφιση των δοκιμαζομένων συνανθρώπων μας.

4.       Ακόμη στήριξε το πρώτο “Summer School on European Business Law που διοργανώθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα, από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου,  με ειδικότερη θεματική «Πρόσφατες εξελίξεις του ευρωπαϊκού δικαίου των επιχειρήσεων». Το Summer School συνδιοργανώθηκε από τον «Ερευνητικό Σύλλογο Αποφοίτων ΠΜΣ Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Αθηνών» (ELMAA), το «Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου» (ΚΔΕΟΔ) της Θεσσαλονίκης και το «Εργαστήριο Νομικής Οικονομικής Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης» (ΕΝΟΠΟΤΕΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας και φιλοξενήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα θέματα, τα οποία καλύφθηκαν από τα σεμιναριακά μαθήματα, αφορούσαν τον ανταγωνισμό, τις κρατικές ενισχύσεις, τη φορολογία, τις δημόσιες συμβάσεις, την ενέργεια (αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου), τις συνέπειες τις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον επιχειρηματικό τομέα και τις διεθνείς εμπορικές συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτα κράτη και οργανισμούς.

5. Είχε την χαρά να δεχθεί στα μέλη του τον Κωνσταντίνο (Άρη) Τέκτονα. Διακεκριμένος φαρμακοποιός, έχει ήδη δείξει τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του και αναμένεται να συνδράμει σημαντικά τον Όμιλο στο έργο του. Το σήμα του Ροταριανού το έλαβε από την Διοικητή της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας Χρύσα Τσελέπη κατά την επίσκεψή  της στους Ομίλους της Κέρκυρας.

Επίσης είχε την τιμή να δεχθεί στις τάξεις του ως επίτιμα μέλη τους Καθηγητές Βασίλειο Σκουρή και Βασίλειο Χριστιανό.

Ο Βασίλειος Σκουρής είναι Ομότιμος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαιρικών Συλλόγων (FIFA). Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, δυο φορές Υπουργός Εσωτερικών,  Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003- 2015), μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Ελληνικής Επιτροπής Ερευνών, του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Σχολής Δικαστών.

Ο Βασίλειος Χριστιανός  είναι Ομότιμος Καθηγητής Δικαίου της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου και μέλος του Board of Trustees της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δικαίου, Trier. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Εισηγητής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Porto Alegre και στο Πανεπιστήμιο Paris II ενώ εκπροσώπησε και το Ελληνικό Κράτος ενώπιον όλων των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

6. Ενίσχυσε οικονομικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι.Μ. Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, όπως κάνει ανελλιπώς επί σειρά ετών.

7.Τέλος προκηρύχθηκαν δυο νέες υποτροφίες για Κερκυραίους/ες  φοιτητές/τριες που πέτυχαν ή είδη φοιτούν σε Ιδρύματα εκτός Κερκύρας με κριτήρια βαθμολογικά και οικονομικά. Θα συνίστανται σε καταβολή ποσού €400 ευρώ / μήνα επί εννέα μήνες τον χρόνο. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να βρουν την προκήρυξη και τους όρους στο siteτου Ομίλου: www.rotary-kerkyra.com.