Συνελήφθησαν , στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, έξι (6) συνολικά αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ και Συρίας, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Ειδικότερα, στην Κεφαλονιά, εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου την Τρίτη (29-08-2017) το πρωί, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας και ένα ζευγάρι υπηκόων Ιράκ ηλικίας 39 και 42ετών, μαζί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα τους, καθώς και ακόμη ένας 31χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Επιπλέον την ίδια ημέρα, (29-8-2017), το πρωί, στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου,  διαπίστωσαν,  ότι  ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, κάτοχος πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Επίσης την Δευτέρα (28-08-2017) το απόγευμα, εντοπίστηκε κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 26χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, κάνοντας χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.