Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της συνεδρίασης του το Σάββατο προχώρησε σε συλλυπητήριο ψήφισμα για το θάνατο του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ Κεφαλονιάς – Ιθάκης Πέτρου Αλιβιζάτου.

Το ψήφισμα

‘’Στην Κέρκυρα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στις Αλυκές, κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραϊτη, η έκδοση Συλλυπητήριου Ψηφίσματος για το θάνατο του πρώην υφυπουργού  Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ, Κεφαλονιάς – Ιθάκης  Πέτρου Αλιβιζάτου.
 
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα, που ήταν εκτός  της ημερησίας διάταξης, είπε μεταξύ άλλων: ”Ο θάνατος του πρώην υφυπουργού  Τουρισμού και βουλευτή της ΝΔ, στην Κεφαλονιά- Ιθάκη, Πέτρου Αλιβιζάτου, αφήνει πίσω του ένα τεράστιο κενό στην προσφορά της αυτοδιοίκησης, στον πολιτισμό και στο τόπο, αλλά ιδιαίτερα στο Ιόνιο. Ήταν ένας άξιος εκπρόσωπος της κοινωνίας μας , που για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τόπο μας με όραμα, συνέπεια, αγωνιστικό πνεύμα, ήθος, εντιμότητα και σεμνότητα. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος ξεχώριζε για την εργατικότητα του, τη σαφήνεια των λόγων και των έργων του, αλλά πάνω από όλα τη δημοκρατικότητα του”.