Σχολιάζοντας την Συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς που επετεύχθη τις 6 το πρωί (!) της 2ας Μαΐου 2017, ο ‭πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας‭, δήλωσε:‬‬

«‭Η Συμφωνία που μετά από 1 χρόνο «σκληρών» διαπραγματεύσεων «πέτυχε» ο κ. Τσίπρας, ‬αποτελεί Εθνική Αποτυχία. Παρά τα μεγάλα λόγια και τις διακηρύξεις των προηγούμενων μηνών και το αφορολόγητο έπεσε στα 5680 Ευρώ και οι συντάξεις σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους περικόπτονται. Άλλα 3.8 δις Ευρώ σε επώδυνα μέτρα προστίθενται στα 9 δις που έχει επιβάλλει ήδη η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στους Έλληνες πολίτες. Ένα 4ο αχρείαστο Μνημόνιο φορτώνεται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, το οποίο δεσμεύει την Χώρα για το 2019, το 2020 και για πολλά χρόνια με υψηλά πλεονάσματα, που απλά σημαίνει νέα, χειρότερη λιτότητα. Είναι προκλητικό, να κάνει λόγο η κυβέρνηση για «δίκαιη ανάπτυξη», για «έξοδο από τα Μνημόνια» και για «αναπτυξιακό πακέτο», διότι προσβάλει την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Μπορεί να τους εξαπάτησε με το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» τον Ιανουάριο του 2015 και με το «Παράλληλο Πρόγραμμα» τον Σεπτεμβρίο του 2015, όμως μετά από 2.5 χρόνια αποτυχημένων πειραματισμών και ανικανότητας, δεν μπορεί να βαφτίζει το 4ο Μνημόνιο «Δίκαιη Ανάπτυξη», ο Ελληνικός λαός τους πήρε πια χαμπάρι….

Η Νέα Δημοκρατία, Παράταξη ευθύνης και προοπτικής, σύντομα – θέλει δε θέλει – ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να ανατάξει την οικονομία και να ανορθώσει την Χώρα. Βεβαίως και θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις για τους δημοσιονομικούς στόχους, όμως οι πολιτικές που θα ακολουθήσει για να τους επιτύχει θα είναι διαφορετικές. Να το πω απλά, δεν θα απαιτηθεί να περικοπούν οι συντάξεις και να φορολογηθούν πάλι οι Έλληνες πολίτες. Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, των διαθρωτικών αλλαγών, της εξοικονόμησης πόρων στο Δημόσιο, των νέων σημαντικών επενδύσεων, της στήριξης του επιχειρείν, της επένδυσης στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες, όλα αυτά που το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει και που αποτελούν την μόνη συνταγή εξόδου από την πολύπλευρη κρίση‭.»