Στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σήμερα στις 19:00 στρέφεται πλέον το πολιτικό ενδιαφέρον, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εστιάζει την ρητορική του στην προβληματική καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες, εξαιτίας της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Με Δημοσιογράφους λίγο πριν την ομιλία.

Την καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της ομιλίας του στους παραγωγικούς φορείς της πόλης στην Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα.

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις 11:00 θα επισκεφθεί περίπτερα της 82ης Δ.Ε.Θ ενώ το απόγευμα, στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της real ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στις αρνητικές δημοσιονομικές επιδόσεις που παρουσιάστηκαν τελευταία, όπως η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ θα ασκήσει εντονότατη κριτική για την υπερφορολόγηση που έχει «γονατίσει» νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που τους έχουν επιβάλει και έτσι το πρόγραμμα δεν βγαίνει», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Πηγές από τη ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες από το βήμα της ΔΕΘ, με ένα εξωστρεφές και απόλυτα προσγειωμένο πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα της κοινωνίας.

Τέλος, σημαντικό μέρος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αφορά στη στροφή της χώρας προς τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις νέες τεχνολογίες, την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, την εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος στην Παιδεία.

Την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου στις 13:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος.