Στην Τρίτη θέση βρίσκεται η Περιφέρεια Ιονίων όσον αφορά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Αναλυτικά τα ποσοστά απορρόφησης ανά Περιφέρεια είναι:

 1. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 18,70%
 2. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 18,47%
 3. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 15,92%
 4. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 14,74%
 5. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 14,68%
 6. Περιφέρεια Αττικής 14,65%
 7. Περιφέρεια Πελοποννήσου 13,54%
 8. Περιφέρεια Ηπείρου 12,51%
 9. Περιφέρεια Κρήτης 12,07%
 10. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 11,66%
 11. Περιφέρεια Θεσσαλίας 11,06%
 12. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης 10,88%
 13. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 10,13%.

“Οι προσπάθειές μας και οι πρωτοβουλίες μας για τον συντονισμό των δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2014 -2020 αλλά και η ανάληψη ευθυνών από την πλευρά μας, με προγράμματα και δράσεις που αναλάβαμε εμείς ως δικαιούχοι,  απέδωσε καρπούς και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τα νησιά μας να πρωτοστατούν στην αξιοποίηση πόρων και προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων και δράσεων, που θα αλλάξουν την εικόνα μας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Παράλληλα επανέλαβε ότι θα πρέπει οι δικαιούχοι (Δήμοι, ΝΠΔΔ κλπ) να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να δράττονται των ευκαιριών ένταξης σε προγράμματα, αποφεύγοντας τη συνεχή κατάθεση αιτημάτων για παρατάσεις του χρόνου υποβολής προτάσεων, οι οποίες αποφέρουν αρνητικό αποτέλεσμα στη συνολική προσπάθεια.

“Τα επίσημα αποτελέσματα απορρόφησης του ΕΣΠΑ αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που, παρά το γεγονός ότι με την αδράνειά τους έφεραν τα Ιόνια Νησιά στις τελευταίες θέσεις, συνεχίζουν να κινδυνολογούν για δήθεν κινδύνους απώλειας κονδυλίων. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με στήριγμά μας τους πολίτες των Ιόνιων Νησιών και αφήνουμε τη στείρα και αποδεδειγμένα ψευδή ρητορική σε όσους δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και εμείς μιλάμε με πράξεις και στοιχεία” σχολίασε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.