Βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσωπικά κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από την Κέρκυρα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας», ενώ αναρωτήθηκε αν πρόκειται για ένα «χυδαίο λαϊκιστή».
Ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή 5/5/2017, επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο μόνος που φαίνεται να μην έχει καταλάβει ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε, είναι δυστυχώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζεται από ένα πλεόνασμα ημιμάθειας. Διότι κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει με διαφορετικό τρόπο τη θέση του», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «είναι ο ίδιος που τα συγκεκριμένα θετικά μέτρα, τα λεγόμενα αντίμετρα για μετά το 2019, ύστερα από την ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, λέει πως δεν θα τα ψηφίσει. Και δείχνει και ημιμαθής διότι δεν γνωρίζει, δεν του το είπε προφανώς ο κ. Σαμαράς όταν του παραχώρησε την αρχηγία του κόμματος του, ότι οι δαπάνες κάθε χρονιάς προσδιορίζουν το πρωτογενές αποτέλεσμα, πλεόνασμα ή έλλειμμα εκείνης της χρονιάς και δεν μπορούν να αφορούν την παρελθούσα».

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για έλλειψη οικονομικής παιδείας του κ. Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στοιχειώδη οικονομική παιδεία θα έπρεπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φιλοδοξεί μάλιστα κάποια στιγμή να γίνει πρωθυπουργός, να την είχε, ή να τον είχε ενημερώσει το επιτελείο του. Αν πάλι το ήξερε και κάνει τέτοιες δηλώσεις σημαίνει ότι πρόκειται για ένα χυδαίο λαϊκιστή, ο οποίος κάνει πως δεν γνωρίζει ή δεν γνωρίζει και προσπαθεί για άλλη μία φορά σε μία κρίσιμη στιγμή, να δημιουργήσει αμφιβολίες και χαμηλές προσδοκίες στον κόσμο, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται τελικά για ένα πλεόνασμα ανευθυνότητας που τον χαρακτηρίζει», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απάντηση της ΝΔ

Με μία αιχμηρή και ειρωνική απάντηση, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον Πάνο Σκουρλέτη λέγοντας όπως το μόνο που απομένει να ακούσει είναι ότι έζησε 5 χρόνια στο Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα ημιμάθειας» και αναρωτήθηκε αν πρόκειται για «χυδαίο λαϊκιστή». Το επόμενο που περιμένουμε από τον κ. Σκουρλέτη είναι να μας πει ότι έχει ζήσει 5 χρόνια στο Αιγάλεω…».

Νέα Απάντηση Π. Σκουρλέτη.

Απάντηση στη ΝΔ, έδωσε σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στην Κέρκυρα.

«Θυμάμαι τον κ. Μητσοτάκη με κοντά παντελονάκια στις ρούγες της Πετρούπολης και του Αιγάλεω να παίζει «τσιλίκι» και να τον φωνάζει η μητέρα του να έρθει για φαΐ. Τι να σας πω τώρα… Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Ή θα κάνουμε πολιτικό διάλογο και ο καθένας θα αξιολογηθεί από τον κόσμο με βάση τις ευθύνες του, τις πολιτικές του, ή αλλιώς θα αρχίσουμε να καταφεύγουμε σε ευφυολογήματα», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης.