Παράσταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29-5-2017 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου όπου κατέθεσαν αναφορά για την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της «χωματερής».

Όπως δηλώνουν από τον σύλλογο Τεμπλονίου: «Η αναφορά αυτή κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών καθώς και στον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος πρόσφατα (18-5-2017) εξέδωσε εγκύκλιο προς τους Εισαγγελείς όλης της χώρας να παρεμβαίνουν άμεσα και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες όπου διαπιστώνεται κακοποίηση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Θα περιμένουμε λοιπόν για τις ενέργειες της Εισαγγελίας».

Την ίδια ημέρα επίσης, μετά από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Τεμπλονίου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο του ΧΥΤΑ από το κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. «Κατά την διάρκεια της αυτοψίας συμμετείχαμε ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Εν αναμονή του πορίσματος» δηλώνει ο Σύλλογος, προφανώς αναμένοντας να αποδείξει του λόγου το αληθές, για την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ, όταν εκδοθεί το πόρισμα.