Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί Ιατρικών Συλλόγων» από τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25/08/2017 και ώρα 14:00.

Το Νομοσχέδιο εισαγάγει σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Ιατρικών Συλλόγων και του ΠΙΣ, αίρει δυσλειτουργίες του παρελθόντος και καθιστά τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ΠΙΣ στο επίκεντρο των προβλημάτων των γιατρών, ενδυναμώνοντας την ισχύ και την δράση τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είχε εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση του τον Μάιο του 2014.

Η πρόταση του Σχεδίου Νόμου διαμορφώθηκε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων.

«Πιστεύουμε, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τον Σεπτέμβριο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.