Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί το Δεύτερο Διεθνές φεστιβάλ χριστιανικού πολιτισμού “Ρωσία-Ελλάδα: Μαζί Μέσα από τις Εποχές” το οποίο θα λάβει χώρα στις 10-13 Αυγούστου.

Ένα από τα βασικά γεγονότα του φεστιβάλ, είναι μια μεγάλη συναυλία γκαλά, που θα γίνει την εορταστική ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

10 Αυγούστου:

7:30 – Η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

10:00 – Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Άγιο Σπυρίδωνα, η θεία προσευχή πριν την επίσημη τελετή και τα εγκαίνια του φεστιβάλ.

11:30 – Τα εγκαίνια  της έκθεσης φωτογραφίας «Βλαντίμιρ Πούτιν: οι πινελιές στον πορτρέτο» ( Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 10 έως τις 15 Αυγούστου).

12:30 – Η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Θεόδωρου Ουσακώφ. Η επίσημη τελετή σήμανσης της λεωφόρου «Μνήμης και Φιλίας».

19:30-21:00 – Η έκθεση των παραδοσιακών τεχνών της Ρωσίας «Από την Ρωσία με αγάπη»: κεραμικά έργα και ζωγραφισμένα μπισκότα φτιαγμένα σύμφωνα με τις αρχαίες ρωσικές παραδοσιακές συνταγές στο Νικόλο-Σόλμπινσκι γυναικείο μοναστήρι.

19:30-20:30 – Το μάθημα εξειδίκευσης παιχνιδίου «Γκοροντκί» – ρωσικό εθνικό αθλητικό παιχνίδι (με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού γραφείου του αθλήματος «Γκοροντκί» της Ρωσίας).

21:00 – Η συναυλία φιλαρμονικής ορχήστρας.

11 Αυγούστου

7:30 – Η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

09:00-11:00 -Η περιφορά των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Σπυρίδωνα Τριμυθούντος (Λιτανεία).

21:00 – Η συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας «Μάντζαρος» 
22:00.

Η συναυλία-γκαλά του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ του Χριστιανικού Πολιτισμού «Ρωσία-Ελλάδα: Μαζί δια Μέσου των Αιώνων» (με την συμμετοχή των: του Κρατικού ακαδημαϊκού ρωσικού εθνικού σγκροτήματος «Ρωσία» εις την μνήμη της Λ.Γ.Ζύκινα, εθνικής τραγουδίστριας της Ρωσίας, Άννα Λιτβινένκο, της παιδικής χορωδίας «Σόλμπα» του Νικόλο-Σόλμπινσκι γυναικείου μοναστηρίου. Η Θεία λειτουργία στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Το Φεστιβάλ του κινηματογράφου του δρόμου).