Νέα παρέμβαση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, αυτή τη φορά από την Δ.Ο Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καταθέτει σειρά προτάσεων όχι μόνο για το νοσοκομείο αλλά και για το σύνολο της παροχής δημόσιας υγείας στο νησί.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο τομέας Υγείας και ειδικότερα της Δημόσιας , στην Κέρκυρα, ήταν πάντα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και για αυτό ,ήταν υπεύθυνοι, όλοι όσοι διαχειρίστηκαν αυτό το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου. Η σημερινή κατάσταση όμως δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη. Το Νοσοκομείο Κέρκυρας, που αποτελεί και την κορωνίδα των παροχών υγείας στο νησί αυτή την στιγμή βρίσκεται σε αναβρασμό και προβληματίζει. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας στις ομόφωνα καταγραμμένες διαπιστώσεις τους καταγγέλλουν και περιγράφουν την ζοφερή λειτουργία των Κλινικών και Τμημάτων ,του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα και καταγγέλλουν την αυταρχική και καταστροφική πολιτική της σημερινής Διοίκησης του Νοσοκομείου και κυρίως αυτήν του Διοικητή. Οι ομόφωνες διαπιστώσεις της Γ.Σ των Νοσοκομειακών Γιατρών κατατέθηκαν και κοινοποιήθηκαν στον Κερκυραϊκό Λαό και ζητούν την στήριξη όλων μας. Ζητούν : την άμεση παραίτηση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, την άμεση συζήτηση της λειτουργίας του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο (όπως ο δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δ.Σ υποσχέθηκαν) και καλούν τον Υπουργό Υγείας στην Κέρκυρα για ειλικρινή διάλογο και δρομολόγηση λύσεων .
Οι Κυβερνήσεις της Ν.Δ, ποτέ δεν πίστεψαν και δεν στήριξαν το ΕΣΥ . Δυστυχώς τις ίδιες πολιτικές εγκατάλειψης και απαξίωσης εφαρμόζει και η σημερινή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Είναι ώρα με βάση τις εξελίξεις και τις νέες ανάγκες να σταματήσει ο κατήφορος , η διάλυση και η υποβάθμιση των δημόσιων Νοσοκομείων και της Δημόσιας Υγείας. Το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ , για το ΠΑΣΟΚ , είναι και παραμένει η κεντρική πολιτική επιλογή μας. Η Πρόεδρος του Κινήματος, στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για την Υγεία κατέθεσε 8 προτάσεις που συμβάλουν στον διάλογο και την πραγματική αλλαγή του ΕΣΥ και που δίνουν το στίγμα στην κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, προτείνει και ενδιαφέρεται για το αύριο. Οι 8 προτάσεις είναι:
Ενίσχυση των υπηρεσιών και δράσεων της Δημόσιας Υγείας.

Δωρεάν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε όλο τον πληθυσμό, βάσει Εθνικού προγράμματος.

Προσυμπτωματικού Ελέγχου, κυρίως για τους προλήψιμους καρκίνους και τα καρδιαγγειακά .Εθνικό Πρόγραμμα για τα νοσήματα.

Αγωγή Υγείας στους χώρους εργασίας και εκπαίδευσης.

«Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ» για όλους τους πολίτες.
Είναι το κλειδί για την Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την δημιουργία Δικτύων όπου συμμετέχουν οι μονάδες του ΕΣΥ (ΠΕΔΥ), της Τ.Α., και του συμβεβλημένου αλλά πιστοποιημένου ιδιωτικού τομέα, για την παροχή Α’ βάθμιας περίθαλψης οικογενειακής ιατρικής και πρόληψης. Μόνο έτσι θα μειώσουμε τις δαπάνες υγείας χωρίς να μειώσουμε το κράτος πρόνοιας.
Χρειαζόμαστε βέβαια Κέντρα Υγείας σε όλους τους αγροτικούς και ημιαστικούς Δήμους και πολυδύναμα Κέντρα Υγείας στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Και τον οικογενειακό γιατρό (Παθολόγο, Γενικός Ιατρός, Παιδίατρος) για όλους τους πολίτες με ελεύθερη επιλογή και Ιατρούς ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Δέσμευση για Προσλήψεις Νοσηλευτών στα Δημόσια Νοσοκομεία (ώστε να πλησιάζουμε τα διεθνή στάνταρντ) με αίτημα εξαίρεσης από τους Μνημονικούς Περιορισμούς.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. Έκδοσή της για την πρόσβαση του κάθε πολίτη, στηριγμένη στον Ασφαλιστικό Φάκελο Υγείας.
ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΥ. Λειτουργία του ΕΣΥ ως σύγχρονου δημόσιου Οργανισμού με κεντρική και
περιφερειακή διοίκηση, επιλεγμένες με αξιοκρατικά κριτήρια. Δημιουργία κέντρων αναφοράς χρόνιων παθήσεων του ΕΣΥ, μια ανά περιφέρεια, για τις 4-5 σημαντικές χρόνιες παθήσεις. Σταδιακή αναδιάρθρωση Δημόσιων Νοσοκομείων και κατανομή κλινικών και εργαστηρίων με βάση τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού κάθε περιφέρειας. Θεσμοθέτηση των «Βασικών Νοσοκομείων» για κάλυψη πληθυσμού ως 100.000.
Σύγχρονη Φαρμακευτική Πολιτική. Εξασφάλιση του αναγκαίου φαρμάκου σε κάθε Έλληνα πολίτη.
Μηδενική συμμετοχή στο φαρμακείο (και στην χρήση των υπηρεσιών του ΕΣΥ) για άτομα με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας (που πιστοποιείται με διαφάνεια). Εφαρμογή επιστημονικών πρωτοκόλλων και ενσωμάτωσή τους στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση.
Ειδικό σχέδιο παρέμβασης για την Νησιωτική Ελλάδα και τις ορεινές και δύσβατες περιοχές με ουσιαστική λειτουργία και του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής.
Ενίσχυση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, ώστε οι δημόσιες δαπάνες υγείας να φτάσουν το 6% του ΑΕΠ εντός 3ετίας. Μετασχηματισμός του ΕΟΠΥΥ σε Δημόσια «Ασφαλιστική Εταιρεία» με ρόλο Εθνικού και καθολικού αγοραστή υπηρεσιών υγείας, από πιστοποιημένες δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες με ενιαίο τιμολόγιο.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (πρώην ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ) στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας αλλά και κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης που μοχθεί, προσφέρει και αγωνίζεται για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο και θα σταθεί δίπλα τους σε κάθε διεκδίκηση που σκοπό έχει το σύστημα Υγείας να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και σεβασμό τον πολίτη. Επιτέλους ήρθε η ώρα η Κέρκυρα ,οι Παξοί και τα Διαπόντια νησιά , να πάψουν να είναι ουραγοί στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και οι πολίτες να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλους νομούς για να καλύψουν το υπέρτατο αυτό αγαθό που λέγεται Υγεία. Ήρθε η ώρα να μπουν στην άκρη οι κομματικές ταυτότητες και όλοι μαζί να στηρίξουμε τον τομέα Υγείας γενικότερα και το Νοσοκομείο Κέρκυρας ειδικότερα για το καλό του τόπου.

Υ.Γ : Τις επόμενες μέρες θα αναφερθούμε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα και για το ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της μάχης που δίνουν καθημερινά εργαζόμενοι και γιατροί του Νοσοκομείου Κέρκυρας και που νομίζουμε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά . Εδώ και τώρα είναι ώρα για αποφάσεις και άμεσες παρεμβάσεις.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»