Στον οργανωμένο χώρο του σχολικού κέντρου Κυνοπιαστών , την Παρασκευή 5 Μάη, φιλοξενήθηκαν 150 και πλέον  μαθητές και μαθήτριες από τα δημοτικά σχολεία της Μέσης Κέρκυρας, συμμετέχοντας στους αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» Δημοτικών σχολείων της περιοχής που προκήρυξε η ΟΕΣΑΔ Κέρκυρας (Οργανωτική επιτροπή σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων).

Συμμετείχαν μεικτές ομάδες από τα δημοτικά Καναλίων- Βιρού- Καστελλάνων- Μπενιτσών- Συναράδων και των Κυνοπιαστών, ενώ αμιγείς ομάδες κοριτσιών παρουσίασαν οι Κυνοπιάστες και οι Καστελλάνοι.

Τα παιγνίδια ήταν μια επιβεβαίωση ότι η χειροσφαίριση στην Κέρκυρα έχει «ρίζες» αφού το επίπεδο ήταν –σύμφωνα με τους διοργανωτές- υψηλό . Φυσικά το ζητούμενο δεν ήταν αυτό: «να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους που ήταν και το βασικότερο. Μετά για την άψογη αθλητική συμπεριφορά και κατά την διάρκεια των παιγνιδιών και στο τέλος. Η χειραψία πριν και στο τέλος των αγώνων είναι δείγμα υγιούς αθλητισμού» τόνισε από την Φυσική Αγωγή ο κος Πέρρος Νίκος. Και συνέχισε « ευχαριστούμε τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής καθώς και τους συλλόγους διδασκόντων. Συγχαρητήρια στο Δημοτικό σχολείο Κυνοπιαστών και για την άψογη οργάνωση και για την φιλοξενία. Ευχαριστούμε επίσης το γιατρό κο Τσεβά για την παρουσία του και φυσικά την κα Τζίβα Βίλυ, την σχολική μας σύμβουλο . Επίσης την οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου Κοσμά Ζαφείρη  για την αθλοθέτηση. Ελπίζουμε το γεγονός να επαναληφθεί και να καθιερωθεί χαρίζοντας όμορφες αθλητικές στιγμές στους μαθητές της περιοχής»

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι και στα κορίτσια και στα αγόρια την πρώτη θέση του τουρνουά κατέλαβε το δημοτικό σχολείο Κυνοπιαστών και τις απονομές πραγματοποιήσανε η διευθύντρια κα Σοφία Πουλημένοι και η κα Τζίβα, η σχολική σύμβουλος.