Για πολλά λόγια και καθόλου έργα κάνει λόγω η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, αναφορικά με την κατάσταση στην Ανουντσιάτα, τα Φρούρια, την Αγ. Αικατερίνη, τον Φοίνικα, την Οικία Πετσάλη, τη Βίλα Ρόσσα, το Μον Ρεπό.

Η ανακοίνωση που υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας έχει ως ακολούθως:

ANNUNZIATA, ΦΡΟΥΡΙΑ , ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ, ΟΙΚΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ, VILLA ROSA, ΜΟΝ ΡΕΠΟ. Σημαντικά μνημεία της Πόλης της Κέρκυρας που χρειάζονται αναστήλωση και ανάδειξη.

Α’ και Β’ βαθμού Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας ευρισκόμενες ήδη στο μέσον της θητείας τους ακόμα θεωρούν ότι οι ασκήσεις επί χάρτου μπορούν να συνεχίζονται επ΄ άπειρον , με ολίγον ΣΔΙΤ , ολίγον ΕΣΠΑ και ο χρόνος να κυλάει…

Το έργο « Συντήρηση και αποκατάσταση του κωδωνοστασίου του πρώην Καθολικού Ι. Ν. Ευαγγελίστριας ΑΝΝUΝΖΙΑΤΑ », εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 400.000 €. Στις 15-01-2015 υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εργοληπτική επιχείρηση, με προβλεπόμενη λήξη στις 16-01-2016. Λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων που προέκυψαν κατά την διάρκεια του έργου και των εργασιών πεζοδρόμησης και απομάκρυνσης του περιπτέρου , απαιτήθηκε να γίνει προσαρμογή της μελέτης στα νέα δεδομένα, με παράταση των εργασιών μέχρι 31-12-2016. Υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους φορείς που εμπλέκονταν στο έργο και του Δήμου.

Στις 13-10-2016 ζητήθηκε με έγγραφο από τον Δήμο η παροχή των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες εργασίες αλλά και η συνεργασία για την εκπόνηση της μελέτης Β’ Φάσης. Επίσης ζητήθηκε η παροχή σχεδίων των δικτύων κοινής ωφέλειας και η έκδοση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων για την διακίνηση των υλικών και την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου. Με έγγραφο της Εφορίας Αρχαιοτήτων (12-1-2017) ενημερώθηκε ο Δήμος ότι προτίθεται το υπουργείο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ να αναλάβει την εκπόνηση μελέτης της Β΄ Φάσης που αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου. Με απόφαση του ΥΠΠΟΑ δόθηκε παράταση μέχρι 30-4-2017 στο έργο ώστε να δοθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την έναρξη των εργασιών. Εν τω μεταξύ και μετά την παρέλευση του χρόνου της οριακής προθεσμίας του έργου , η ανάδοχος στις 20-1-2017 αιτήθηκε την διάλυση της εργολαβίας. Τέλος με έγγραφο του το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε από τον Δήμο και πάλι της απαιτούμενες αδειοδοτήσεις , χωρίς όμως να έχει δοθεί απάντηση μέχρι σήμερα.

Διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού και όλα θα ξεκινήσουν από την αρχή. Αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης στατικών και το υπουργείο θα αναλάβει τα αρχιτεκτονικά. Θα γίνει λοιπόν κάτι σαν RESTART και για την ANNUNZIATA. Μα το ίδιο δεν είχατε κάνει και για τα σκουπίδια και ιδού τα αποτελέσματα… μηδέν εις το πηλίκο…

Επιτέλους κ. ΔΗΜΑΡΧΕ , δεν είστε στην αντιπολίτευση. Έχετε την διακυβέρνηση του Δήμου. Δείξτε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για την Κέρκυρα. Βρείτε τρόπους να συνεχιστούν τα έργα για την ANNUNZIATA και τον τρόπο να εντάξετε το μοναστήρι της ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ,τον ΦΟΙΝΙΚΑ, τα ΦΡΟΥΡΙΑ , την ΟΙΚΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ, το ΜΟΝ ΡΕΠΟ σε αναστηλωτικά προγράμματα και αφήστε κατά μέρους τις ανακοινώσεις και τα restart για τις δυσκολίες και τις ενστάσεις που αντιμετωπίζεται.

Αφήστε κατά μέρους την «δημιουργική ασάφεια». Ο Κερκυραίος πολίτης χρειάζεται έργα και όχι λόγια….