Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Κοντός όσον αφορά την λειτουργία του Επιμελητηρίου τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο κ. Κοντός στο πλαίσιο της εκπομπής ‘’ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ” του Corfu tv αναφέρθηκε στους λόγους που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να δοθεί ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ηγηθούν στο Επιμελητήριο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κοντός επεσήμανε: ‘’Θα ήθελα να ρωτήσω τους Κερκυραίους επαγγελματίες εάν γνωρίζουν μετά από 12 χρόνια θητείας του κυρίου Χονδρογιάννη γιατί πληρώνουν το Επιμελητήριο;
Εγώ παραιτήθηκα μετά από τρία χρόνια γιατί επιμελητήριο δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο υπάρχει. Εγώ βλέπω ότι δεν υπάρχει επιμελητήριο αυτά τα 10 χρόνια χαρακτηριστικό είναι οτι τα τμήματα του επιμελητηρίου δεν έχουν συνεδριάσει ούτε μία φορά.
Εάν κοιτάξετε τα θέματα από τα τελευταία συμβούλια θα δείτε ότι αυτά δεν είναι θέματα τα οποία αγγίζουν τους επαγγελματίες. Απλά γιατί το Επιμελητήριο Κέρκυρας δεν ασχολείται τον Κερκυραίο επιχειρηματία.

Και αν ο Επιχειρηματίας δεν ξέρει γιατί πληρώνει επιμελητήριο αυτό είναι επιτυχία του κυρίου Χονδρογιάννη, διότι ένας πρόεδρος 10 – 12 χρόνια εάν δεν έχει επικοινωνήσει με τον επαγγελματία και να τον ρωτήσει τους λόγους τότε πραγματικά δεν υπάρχει καμία επαφή.

Άποψή μου είναι οτι θα πρέπει να μπει στο Επιμελητήριο ένας νέος άνθρωπος και όχι ο ίδιος ο πρόεδρος. Κάποτε έλεγαν κάποιοι (ςςςςςςς το επιμελητήριο κοιμάται).

Θα πρέπει να επικροτούμε νέους ανθρώπους που θα έχουν όρεξη να δουλέψουν και όχι κάποιον ο οποίος βαριέται γιατί είναι ήδη 10-12 χρόνια.  Για μένα σημασία έχει να μπούνε νέα άτομα στο επιμελητήριο που θα κοιτάξουν τον Κερκυραίο επιχειρηματία και δεν θα περιμένουν τις έτοιμες αποφάσεις από την Αθήνα.

Ο κύριος Χονδρογιάννης είχε πάρει ποσοστό 85% και είχε 26 συμβούλους και από αυτούς η 15 – 16 δεν θα κατέβουν ξανά. 
Η άποψή μου είναι κι αυτή μεταφέρω στον κόσμο ότι όταν βλέπουμε ότι κάτι δεν πάει καλά να το μεταφέρουμε και να το αλλάζουμε”.