Το πρωί της Δευτέρας άνοιξε τις πύλες της η 38η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, στο φημισμένο EXCEL, η οποία αποτελεί παραδοσιακά την αφετηρία των Διεθνών Τουριστικών Εκθέσεων στην Ευρώπη.
Δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το Παγκόσμιο Χρηματιστήριο Τουρισμού, αφού συμμετέχουν πάνω από 190 χώρες και 5.000 εκθέτες και τουριστικοί προορισμοί, ενώ οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 50.000.

Η W.T.M. είναι μια έκθεση η οποία απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ το κοινό μπορεί να την επισκεφθεί την τελευταία ημέρα. Από πέρσι η W.T.M διαρκεί τρεις ημέρες, από τέσσερεις που διαρκούσε τα προηγούμενα χρόνια, θέλοντας οι διοργανωτές να συμπιέσουν τον χρόνο και να αυξήσουν το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και επισκεπτών.

Και στη φετινή Τουριστική Έκθεση η χώρα μας δίνει το παρόν με το περίπτερο του ΕΟΤ στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν το σύνολο των τουριστικών προορισμών, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκτός από τους προορισμούς που έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν με δικό τους αυτόνομο περίπτερο, όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και άλλοι προορισμοί. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να πούμε ότι έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, με ένα εντυπωσιακό περίπτερο.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά βρίσκεται στο Λονδίνο και θα παρουσιάσει τον απολογισμό της τουριστικής κίνησης του 2017 αλλά και τον μελλοντικό σχεδιασμό της χώρας μας.

Από την πλευρά της Κέρκυρας βρίσκεται ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και παράγοντες του τουρισμού, οι οποίοι φιλοξενούνται σε έναν μικρό χώρο που έχει διατεθεί για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αποστολή στο Λονδίνο – Ρεπορτάζ: Διονύσης Μάμαλος