Την Κυριακή 25 Ιουνίου, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ανταποκρινόμενη συμμετείχε στην συνάντηση που διοργάνωσε ο νέος συλλόγος της Περιοχής Τεμπλόνι – Λιβάδι Ρόπα «Παναγία Σπαρμιώτισσα», μετά του Προέδρου της κ. Κατσαρού,  μαζί με εκπροσώπους άλλων παραγωγικών φορέων με θέμα συζήτησης τα οξυμένα λειτουργικά προβλήματα του ΧΥΤΑ της περιοχής και γενικότερα την διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: ‘’Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης και ήταν άκρως εποικοδομητική.

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος και οι εκπρόσωποι του συλλόγου  «Παναγία Σπαρμιώτισσα», μας ενημέρωσαν για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΧΥΤΑ μετά την μη τήρηση των δεσμεύσεων στο πλαίσιο του οδικού χάρτη που ανακοινώθηκε πριν από ένα ακριβώς χρόνο. Μας ενημέρωσαν και για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή, η οποία σαφώς επιβαρύνεται από την λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς επίσης και για τα αιτήματα τους, τόσο όσον αφορά την λειτουργία του ΧΥΤΑ και κυρίως το αίτημα για την αποκατάσταση των παλιών κυττάρων, αλλά και για τα άλλα αιτήματα, όπως και για τα αντισταθμιστικά που έχουν υποσχεθεί οι εκάστοτε δημοτικές αρχές χωρίς να έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΤΚΚ, και με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων συμμετεχόντων δεσμεύτηκε, όπως έχουμε πράξει και σε ανάλογες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, να αναλάβουμε εντός της εβδομάδας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με το διπλό στόχο, πρώτον να βρεθεί «γέφυρα» επικοινωνίας μεταξύ όλων των πλευρών με σκοπό να συμφωνηθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την ομαλή λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο πέρασμα σε μια νέα εποχή και δεύτερον, να αποφευχθούν και άλλες κινητοποιήσεις, εν μέσω θέρους, που θα επιφέρουν περισσότερο σύγχυση και προβληματισμό και θα εντείνουν παρά θα εκτονώσουν το αδιέξοδο.

Θεωρούμε ότι με πνεύμα συνεργασίας και καλή θέληση, ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να δώσουμε λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας”.