Εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ι.Ν.

Στόχος, σύμφωνα με τον Προϊσταμένο του Τμήματος Ελέγχου Τροφίμων κ. Νίκο Κένταρχο είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του καταναλωτή.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κένταρχος με δηλώσεις του στο Corfutvnews οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ωστόσο φαίνεται ότι ο κόσμος ακόμα δεν έχει ξεκινήσει τα ψώνια του. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί την Μεγάλη Πέμπτη.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτών εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω:

  • Όλα τα σφάγια αμνοεριφίων πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).
  • Τα ελληνικά σφάγια αμνοεριφίων φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρώματος τυρκουάζ και παραλληλόγραμμη σφραγίδα με την ένδειξη «ΕΛΛΑΣ»..
  • Τα σφάγια κοινοτικής προέλευσης φέρουν επίσης ωοειδή σφραγίδα σήμανσης, χρώματος τυρκουάζ, καθώς και σφραγίδα της χώρας προέλευσης π.χ. Ισπανία, Γαλλία, Βουλγαρία κ.λ.π.
  • Τα σφάγια που προέρχονται από τρίτες χώρες φέρουν σφραγίδα σήμανσης χρώματος καφέ, αναγράφεται η χώρα προέλευσης και ο κωδικός της εγκατάστασης.