Η κατάσταση στο Λαγανά Ζακύνθου και στον Κάβο της Κέρκυρας είναι άσχημη ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό στη Ζάκυνθο ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «υπήρχαν, υπάρχουν ορισμένες τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα, όπως είναι ο Λαγανάς στη Ζάκυνθο, όπως τα Μάλια στην Κρήτη ή το Φαληράκι στη Ρόδο -εκεί οι κάτοικοι, οι μαγαζάτορες, αποφάσισαν να καθαρίσουν την κατάσταση και να τη βελτιώσουν και πράγματι αυτό έγινε- και όπως είναι ο Κάβος στη Νότια Κέρκυρα. Αυτή τη στιγμή στα Μάλια έχει λίγο βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά συνεχίζει να είναι άσχημη η κατάσταση στο Λαγανά και στον Κάβο της Κέρκυρας, από ό,τι ξέρω.

Ξέρετε εμείς θα εντείνουμε τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Ήδη έχουν δοθεί εντολές, ήδη έχουν αυξηθεί οι περίπολοι, όλα αυτά τα πράγματα αλλά ξέρετε κάτι; Δεν μπορεί μόνο η αστυνομία να ελέγξει μια κατάσταση στην οποία υπάρχει αν θέλετε η συμμετοχή, αν θέλετε η συνενοχή ανθρώπων της περιοχής που έχουν πάρα πολλά καταστήματα, που πουλούν αλκοόλ νοθευμένο. Πιάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα ένα φορτηγό που ερχόταν από τη Βουλγαρία, ένα βυτίο με αλκοόλ νοθευμένο που προοριζόταν για αυτήν την περιοχή, για το Λαγανά Ζακύνθου. Καταλαβαίνετε τι γίνεται… Δεν μπορεί μόνη της η αστυνομία, όσες εξειδικευμένες υπηρεσίες να έχει να ελέγξει αυτήν την κατάσταση, εάν οι ντόπιοι δεν αποφασίσουν να καθαρίσουν την κατάσταση. Αυτή η κατάσταση όπου πουλιούνται ανεξέλεγκτα ποτά νοθευμένα στο όνομα του υπερκέρδους αδιαφορώντας για την υγεία των ανθρώπων, πρέπει να σταματήσει και είναι ευθύνη όλων.»