Λούζεστε όσα υποτίθεται πολεμούσατε και υποσχόσασταν πως θα πάψετε ως αυριανή κυβέρνηση. Είστε παντελώς ανίκανοι και γνήσιοι τακτικιστές. Πάντοτε φταίνε οι προηγούμενοι! Δύο χρόνια κυβερνάτε αλλά όποτε σας συμφέρει… Όποτε ζοριστείτε εμφανίζεται το γνωστό αφήγημα «το πρόβλημα της χώρας μας απαιτεί διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο»… κοινώς άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
Στα πλαίσια λοιπόν της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση που εδώ και 38 φορές… ολοκληρώνεται η Financial Times, τον περασμένο μήνα, ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας απέρριψε συμφωνία διότι θα επέφερε τεραστίων διαστάσεων απώλεια στα ποσοστά του κόμματος του. Για ακόμα μία φορά δηλαδή η παθογένεια του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, το πολιτικό κόστος, έκανε την εμφάνιση της. Σας καίει απλά και μόνο αυτό!!! Τίποτε άλλο!!! Ο πρωθυπουργός μας απέδειξε ότι το αριστερό… αγωνιστικό… ριζοσπαστικό… και πλήρως επαναστατικό του παραλήρημα για το καλό της χώρα μας σε συνδυασμό όμως πάντοτε με τον κυβερνητικό θώκο που τον ζεσταίνει… δεν του επιτρέπει να συμφωνήσει διότι θα πέσουν τα ποσοστά του…!!! Γελοίοι!!! Ντροπή σας!!! Τα κράζατε όλα αυτά όντας αντιπολίτευση και τώρα σφυρίζετε αδιαφορώντας!!!
Κι είναι τόσο αποτελεσματική η διαπραγμάτευσή που χάνεται το ένα Eurogroup πίσω από το άλλο. Ποιος σας είπε κ.κ. της κυβέρνησης ότι περιμένουν αγωνιωδώς στα Ευρωπαϊκά όργανα να συζητήσουν το ζήτημα της Ελλάδας; Ποιος σας ανέφερε ότι έχουμε άνεση χρόνου για διαπραγμάτευση και αμπελοφιλοσοφίες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των Ευρωπαϊκών οργάνων; Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup το ζήτημά μας βρισκόταν στην 4η θέση της ημερήσιας διάταξης… Σοβαρά πιστεύτε ότι οι υπόλοιποι εταίροι – που εννοείται πως θα τους κατηγορείτε ημερησίως και θα πετάτε τις ευθύνες και προς το μέρος τους – έχουν τον χρόνο να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το ζήτημα το δικό μας και την ανικανότητα που σας διακατέχει;;;;
Νομίζετε ότι δεν μαθαίνουν ότι κοντεύει να πιαστεί ο Αλέξης με τόσα πολιτικά «μασάζ» που κάνει στην κυβερνητική του ομάδα;;; Εύκολα πλέον καταλάβαμε ότι τα φαινόμενα με Κάστρο και Μπελογιάννη αποτέλεσαν αριστερά ομόλογα του Αλέξη προς το εσωτερικό του κόμματος του για να τους πείσει ότι «είμαστε ακόμα αριστεροί»… Αυτό είναι βασικά το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης! Αποκλειστικά και μόνο οι διαμάχες που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενόψει των μέτρων που πλησιάζουν!

Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω και ποιος θα ήταν ο ορθότερος προσδιορισμός αυτής της συμφωνίας, όταν και αν υπάρξει… πριν ή μετά από εκλογές… 4ο μνημόνιο; 3,5μνημόνιο; Γέφυρα μνημόνιο για το επόμενο μνημόνιο; Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι παλαιότερα είχαν δηλώσει ότι προτιμούσαν να πεθάνουν από το να συνεργαστούν με κόμμα που θα στήριζε μνημονιακές πολιτικές… Επειδή λοιπόν στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είστε «καλλιτέχνες» στις τούμπες και τις αλχημείες αλλάξτε αν είναι εύκολο και τον όρο μνημόνιο, μη τυχόν και σας ρίξει ο Μπούλης… πείτε το σεισάχθεια συμφωνία… Διότι, είναι τόσοι πολλοί οι ανεπάγγελτοι στο κυβερνητικό σχήμα που δε νομίζω να επιθυμούν να χάσουν τη «δουλειά» τους… Μετά δεν πρόκειται να βρουν ούτε για δείγμα μισθό άνω των 380 ευρώ!!! Αλλά ξέχασα… τον κατώτατο μισθό η κυβέρνησή σας τον έθεσε εκ νέου στα 780 ευρώ μαζί με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ… να με συγχωρείται… μη σας αδικώ…
Σεισάχθεια… Τι θυμήθηκα τώρα… Ως άλλος Σόλων τα είχε πει κι αυτά ο Αλέξης που προεκλογικά βροντοφώναζε «πλειστηριασμοί αυτοί;;; σεισάχθεια εμείς!!!»… Ώπα, ώπα σιγά! Πάρτο λίγο αλλιώς θα βρεις… Και το 2015, και το 2016 και το 2017 έχουν γίνει ήδη πλειστηριασμοί!! Επί ημερών δικών σου κοινώς, Αλέξη! Σοβαρότητα και συνέπεια λόγων απολύτως καμία!
Και η σοβαρότητα όπως και η συνέπεια που επιθυμείς να χαρακτηρίζει την Ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ανά διαστήματα αναζητάς κι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει να κάνει άμεσα με το αν φοράς γραβάτα ή όχι… Αλλά, με την έννοια που οφείλεις να έχεις για την πατρίδα μας κι όχι για την καρέκλα σου.
Βέβαια, ακόμα απορώ με την πρόσφατη επερώτηση 38 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με τη νομιμοποίηση του ελεύθερου camping… Δεν το κατάλαβα καθόλου! Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πληθώρα ζητημάτων που δυσχεραίνουν τη ζωή των Ελλήνων και θα πρέπει να συζητάτε κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου αλλά είμαι σίγουρος πως το προαναφερόμενο ζήτημα ίσως να απασχολεί τους μετανάστες… και τα hotspots… Αμφιβάλλω αν αποτελεί καθημερινό πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας.
Ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να εξυγιανθεί έχει να κάνει με την καθημερινή ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών όπου έπειτα από πρόσφατη ληστεία στο Παλαιό Φάληρο κατέστη σαφές πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται από την Ελληνική Ασφάλεια και την Ελληνική Αστυνομία καθώς και επιπλέον εκπαίδευση του υπαλληλικού προσωπικού του συγκεκριμένου σώματος ασφαλείας. Ευτυχώς που αφόδευσε ο ένας εκ των ληστών και από τη δυσοσμία διαπίστωσαν ότι κρυβόταν για 14 ώρες κάτω από ρούχα… όταν κι εμφανίστηκε, τους απείλησε εκ νέου και μετά τους αποχαιρέτησε!
Άσε λοιπόν το δέντρο Αλέξη, γιατί χάνουμε το δάσος!!!

υ.γ. Αλήθεια, ο Λαζόπουλος που είναι…; Υπό άλλες κυβερνητικές συνθήκες τέτοια ώρα θα έκανε το ένα έκτακτο Αλ Τσαντίρι πίσω από το άλλο… Τουλάχιστον, ας κάνει ένα έστω για ξεκάρφωμα…