Ραγδαίες είναι οι εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ μέτα την χτεσινή ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά για την καθαίρεση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος και τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου.
Μάλιστα σήμερα υπήρξε και συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Γεννηματά τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Η κ. Γεννηματά, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ, χθες, δηλώνοντας ότι «η εσωστρέφεια δεν θα συνεχιστεί» και απευθύνοντας σαφείς αιχμές για προσωπικές στρατηγικές με ενδιαφέρον αποκλειστικά τη διατήρηση προσωπικών ρόλων, ανακοίνωσε ουσιαστικά την καθαίρεση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος και τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, «το συντομότερο δυνατόν».
Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε, επίσης, τη συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ο συντονιστής της οποίας αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος, τις αρμοδιότητες, δηλαδή, του κ. Ξεκαλάκη. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, όπως είχε συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Τοπικό ΠΑΣΟΚ: θέλουμε ένα δημοκρατικό ανοιχτό συνέδριο.

Σε τοπικό επίπεδο τώρα η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει έτσι ώστε να λάβει τις αποφάσεις της πάνω σε αυτές τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Ε. Παντελή Γιάννουλη και με δηλώσεις του στο corfutvnews: “ θελουμε ένα συνέδριο δημοκρατικό και ανοιχτό στη κοινωνία και οι σύνεδροι να είναι εκλεγμένοι από τη κοινωνική βάση της παράταξης.
Δεν θελουμε μηχανισμούς να αναβιώνουν μέσω των διορισμών, γιατί δεν αρμόζουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τέτοιες ενέργειες “.