Για να μπορέσει να αλλάξει η ρώτα της χώρας μας θα πρέπει να υπάρξει συθέμελη αλλαγή τρόπου σκέψης όσο και νοοτροπίας με ρίζες από το πολιτικό σύστημα και την πολιτική μας εκπροσώπηση εντός αλλά κι εκτός Ελληνικών συνόρων. Δεν αποτελεί κοινωνικό έργο και προσφορά το να «μοιράζει» η παρούσα κυβέρνηση με ιδιαίτερη ευκολία τη φτώχεια μέσω κοινωνικών μερισμάτων ανά έτος… Ούτε δε κάνοντας κληρώσεις των 10.000.000 ευρώ…Καμία μακρόπνοη στόχευση! Ανυπαρξία βάσεων υλοποίησης σταθερής κοινωνικής πολιτικής! Επιδοματικές πολιτικές ή αλλιώς πυροτεχνήματα…ανεβαίνουν ψηλά… διαλύονται… και χάνονται…

Όσον αφορά τα Μ.Μ.Ε., που πάντοτε διαμόρφωναν και θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν απόψεις, και κάνοντας λόγο για αυτά του εξωτερικού δεν κάνουν εδώ και αρκετό καιρό καμία ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης της χώρας μας. Ενδεικτικά, μπορεί να θεωρηθεί καλό στοιχείο. Συνήθως, ιδιαίτερες μνείες γίνονται στην χώρα μας όταν φθάνουμε στο τέλμα… λίγο πριν διαλυθούμε… Τα όσα λοιπόν ‘ακούγονται’ και ‘λέγονται’ στο εξωτερικό για την χώρα μας δεν είναι όμως και τόσο θετικά όταν η χώρα μας προσεγγίζει – αρκετά συχνά από το 2009 μέχρι και σήμερα! – Οι Έλληνες τα έχουν ξανακάνει αυτά… Θα αναπτυχθεί και πάλι ανάλογο σύστημα πελατειακό… Η φοροδιαφυγή δύσκολα θα καταπολεμηθεί… Με λίγα λόγια, η χώρα μας θα βρίσκεται σε συνεχή αγώνα, θα ‘χαροπαλεύει’ και βασικά θα χαρακτηρίζεται από ‘μόνιμη αναπηρία’!

Για να μπορέσει πραγματικά να ορθοποδήσει η χώρα μας θα πρέπει να γίνει μεγάλη εισροή κεφαλαίων και επενδύσεις. Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες. Να αναπτυχθεί η οικονομία. Να γίνει περισσότερο ελκυστική με μείωση φόρων. Να υπάρξει σεβασμός ως προς τον θεσμό της Ελληνικής δικαιοσύνης εκ μέρους της παρούσας κυβέρνησης. Να υπάρξει σταθερότητα κι όχι στασιμότητα στον τομέα του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος. Να επέλθει σταθεροποίηση στο σύστημα συνταξιοδότησης, κοινωνικών επιδομάτων και υγειονομικής περίθαλψης, προπάντων. Συνεπώς, και πάρα τις όσες ‘στροφές’ του Έλληνα πρωθυπουργού όσον αφορά την πολιτική του ρητορεία αλλά και την ποικιλόμορφη φιλοσοφία του κόμματός του η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να φέρει εις πέρας ανάλογες ενέργειες!

Δεν μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα μας όταν η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από έλλειψη φερεγγυότητας. Όταν, με πολύ ιδιαίτερη ευκολία, στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό της προσπαθώντας να συλλάβει τι ακριβώς συμβαίνει… όταν αλλάζει συθέμελα και κατακεραυνώνει τον ίδιο της τον εαυτό με σκοπό να μην απωλέσει τον κυβερνητικό της θώκο…όταν μαζεύει με πολύ πρόχειρο κι εξωκοινοβουλευτικό τρόπο τα ρουβικωνικά…

Αναμφίβολα, οξυγόνο της δημοκρατίας είναι η διαφωνία, η ανταλλαγή απόψεων και ο συγκερασμός επιλογών. Ωστόσο, η διαφορετικότητα απόψεων που διαπνέει το κυβερνητικό σύνολο δίχως να μπορεί εύκολα κάπως να διακρίνει ποιος ή ποια είναι τελική στόχευση κάθε άλλο παρά παραγωγικό είναι για την πατρίδας μας. Αποτελεί γεγονός ότι η συγκεκριμένη διαφορετικότητα είναι τεραστίων διαστάσεων και παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει ακράδαντα!

Κάθε άλλο παρά αναγκαίο για την βελτίωση της πατρίδας δεν είναι κάτι τέτοιο!

Απελπιστικά εσώκλειστη στη γυάλα της κυβερνητικής αντίληψης!

Και τα όσα κορόϊδευε δεν τα ‘λούζεται’…τα ‘απολαμβάνει’!

Καλή Χρονιά κι Ευλογημένη!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις Επισημάνσεις της Κυριακής 06-01-2018