Νέα εμπλοκή υπάρχει στη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε τη μεταφορά του Πολεμικού Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού σε άλλη περιοχή, λόγω των προβλημάτων σήμανσης που υπάρχουν.

Έτσι, όσο το Πολεμικό Παρατηρητήριο παραμένει στην έκταση της επένδυσης, αυτή δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Το corfutvnews επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Θεόδωρο Παγκράτη ο οποίος είχε διαφορετική άποψη υποστηρίζοντας τα εξής” ότι με την αρ. 59/2017 πράξη της η Υπηρεσία Επιτρόπου στο Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκρινε ότι κωλύεται η σύμβαση για την μεταφορά του Ναυτικού Οχυρού του Αγίου Στεφάνου, κατόπιν διαγωνισμού του Γ.Ε.Ν (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού), με την αιτιολογία ότι η μεταφορά του φυλακίου πρέπει να γίνει σε δημόσια έκταση και όχι σε ιδιωτική.
Η Αιτιολογία όμως αυτή δεν ευσταθεί καθόσον το Ναυτικό Οχυρό κατά το παρελθόν ήταν σε Ιδιωτική έκταση (δεν ήταν πάντοτε δημόσια η συγκεκριμένη έκταση) αλλά κυρίως γιατί το ζήτημα αυτό έχει αποφανθεί το Σ.τ.Ε. με σχετική του απόφαση και το δεδικασμένο (δηλαδή οι αποφάσεις των λοιπών δικαστηρίων) δεσμεύει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι απολύτως προφανές ότι η Επίτροπος της Υπηρεσίας Επιτρόπου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν γνώριζε την ύπαρξη της απόφασης του Σ.τ.Ε., όταν έβγαλε την απόφαση της και συνεπώς η απόφασή της αναμένεται να ανακληθεί μετά βεβαιότητας ενώπιον του Τμήματος”.