Για διαχειριστική ανικανότητα από πλευράς του Δήμου Ζακύνθου όσον αφορά το θέμα των απορριμμάτων έκανε λόγο ο Υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετά από ερώτηση που δέχτηκε.

Ο Υπουργός ενημέρωσε πως αν μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους τα σκουπίδια, ο Δήμαρχος αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και το κράτος θα εξαντλήσει όποια νομική δυνατότητα διαθέτει για να αναζητήσει και να εντοπίσει τους υπαίτιους της κατάστασης. «Θεωρώ ότι υπάρχει διαχειριστική ανικανότητα», είπε χαρακτηριστικά ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες στις οποίες υποκύπτει ο Δήμαρχος και δεν επιλέγει συγκεκριμένες και αδειοδοτημένες εκτάσεις που διαθέτει.
Ο Υπουργός αποκάλυψε ότι την ίδια ημέρα που συνεδρίασε η Ολομέλεια, στις 27 Μαρτίου, ο ίδιος έλαβε επιστολή από το Δήμαρχο με την οποία τον διαβεβαιώνει ότι θα έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους του νησιού όλα τα απορρίμματα μέχρι τις 31 Μαρτίου αλλά η εγκατάσταση του εξοπλισμού της ενδιάμεσης φάσης, στο Λίβα, θα γίνει γύρω στις 20 Απριλίου.
Ο κ. Σκουρλέτης προειδοποίησε ωστόσο πως, αν διαπιστωθεί ότι τις επόμενες ημέρες «δεν έχει δρομολογηθεί η τεχνική εγκατάστασης των μηχανημάτων (σ.σ. της ενδιάμεσης λύσης), προφανώς θα κάνουμε τα πάντα, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε ώστε να μην φτάσουμε σε ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις».

Η απάντηση του Δημάρχου.

Απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς μιλώντας στο Κερκυραϊκό Κανάλι στο πλαίσιο της εκπομπής ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ .
Όπως επεσήμανε “Εγώ είμαι δήμαρχος εκλεγμένος με 60%. Ήδη έχω εξασφάλισει 24 εκ για έργα που αφορούν την διαχείριση των απόρριμματων. Εμείς έχουμε καθαρίσει την Ζάκυνθο και πάμε όλοι μαζί για την ενδιάμεση λύση . Η αποκομιδή έχει ολοκληρωθεί και η Ζάκυνθος είναι πεντακάθαρη. Μας κατηγόρησε ότι είμαστε διαπλεκόμενοι του απάντησα μακρυά από εμένα.”