Δείχνοντας τον “αόρατο” συντάκτη της επιτροπής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Καλλίνικο Χριστοδούλου; (άλλωστε τον ονομάτισε και ο συντονιστής της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Κρητικός), επικρίνει τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φοίβο Κακαβίτσα που ως συνδικαλιστής πολέμησε την “εφημέρευση των γιατρών γενικής ιατρικής” και που σήμερα με απόφαση του Υπουργού Υγείας υποχρεώνει τους Διοικητές να συμπεριλαμβάνουν και αυτούς.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: ‘‘Πολλοί φίλοι με ρωτούν συνέχεια, αν έχω διαβάσει την ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλήθεια γιατί δεν υπογράφουν ονομαστικά τα μέλη της επιτροπής? Ως απλός πολίτης πλέον, νομίζω πως έτσι όπως είναι τώρα η Επιτροπή, θα πρέπει να της αλλάξουν όνομα και να την ονομάσουν Μυστική Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να σταματήσουν λοιπόν τις ερωτήσεις απαντώ στους φίλους ότι την έχω διαβάσει. Αδυνατώ όμως να απαντήσω σε οργανωμένες συκοφαντίες και ψέματα. Όλοι οι φίλοι με συμβούλεψαν να μην συνεχίσω και αυτό έκανα. Εξηγούμαι όμως όσον αφορά το πρόσωπό μου, για τα υπόλοιπα έχω αναφερθεί στις επιστολές μου:
Το ότι υπηρέτησα σε πολιτικές θέσεις στο παρελθόν, ήταν η μία και μοναδική, όταν εκλέχθηκα με ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ νομαρχιακός σύμβουλος στην Κέρκυρα. Η απόφασή μου να κατέβω υποψήφιος προέκυψε, όταν συγκρούστηκα με τον τότε πρόεδρο του Νοσοκομείου (το ΠΑΣΟΚ τον είχε διορίσει). Η σύγκρουση αυτή προέκυψε, γιατί γυρνώντας από εξάμηνη εκπαίδευση μου σε Νοσοκομείο του Λονδίνου, δεν επέτρεπε να αναπτύξω τη λαπαροσκοπική χειρουργική στο Νοσοκομείο μας κλπ. Ο λαός της Κέρκυρας με τίμησε με την ψήφο του και με εξέλεξε νομαρχιακό σύμβουλο. Παραιτήθηκα σε ένδειξη διαμαρτυρίας (αυτό ήθελε ο κόσμος) για την μεταφορά του ΠΕΣΥ στην Πάτρα.
Το ότι αποποιούμαι να εφημερεύσω, δεν προκύπτει από πουθενά, διότι εφημέρευα σε ετοιμότητα μέχρι την ημέρα που παραιτήθηκα και μάλιστα αυτό πρότεινα για την σχεδόν ασφαλή εφημερία του χειρουργικού τμήματος. Σχεδόν ασφαλή, γιατί χρειάζονται περισσότεροι Χειρουργοί να εφημερεύουν συγχρόνως. Το μέλλον θα δείξει.
Φαίνεται όμως πως ο σημερινός διοικητής ΄΄εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια΄΄. Όταν ήταν συνδικαλιστής των γενικών Ιατρών (ελαχίστων ευτυχώς εξέφραζε τις απόψεις) ζητούσε να παραιτηθεί ο τότε διοικητής (Γρηγορόπουλος) επειδή ζήτησε να καλύψουν μερικές από τις εφημερίες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) οι γενικοί ιατροί. Έκανε ΄΄επανάσταση΄΄ με παραστάσεις στο Υπουργείο. Απειλούσε μάλιστα με μηνύσεις, αναφέροντας ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου ….παραποιεί την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής όταν τους βάζει να εφημερεύσουν στο ΤΕΠ!
Την ίδια άποψη είχα και εγώ, ότι δηλαδή οι Γενικοί Ιατροί είναι ικανοί να εφημερεύουν στο ΤΕΠ και μάλιστα ωφελούνται από πλευράς εκπαίδευσης. Γι’ αυτές τις απόψεις μου δέχθηκα την μήνιν των ανωτέρω. Είχα και έχω αυτή την άποψη γιατί ο Γενικός Ιατρός έχει εκπαιδευτεί να γνωρίζει από Χειρουργική αλλά δεν είναι Χειρουργός, γνωρίζει από Ουρολογία αλλά δεν είναι Ουρολόγος, γνωρίζει από Παθολογία αλλά δεν είναι Παθολόγος, γνωρίζει από Καρδιολογία αλλά δεν είναι Καρδιολόγος κοκ.
Οι Γενικοί Ιατροί για παράδειγμα, είναι ικανότεροι του Ορθοπεδικού που τοποθετείται σήμερα σε εφημερία στο ΤΕΠ. Φανταστείτε τον Ορθοπεδικό να εξετάζει και να αντιμετωπίζει ασθενείς πχ με Ουρολογικά προβλήματα! Εάν πάλι φωνάζει τον Ουρολόγο προς τι η παρουσία του εκεί? για να καλεί τον εκάστοτε ειδικό?
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε πριν λίγες ημέρες με δικαιώνει. (αποστέλλεται σε όποιον μου την ζητήσει). Όπως αναφέρεται σε αυτήν, οι Γενικοί Ιατροί των ΠΕΔΥ θα εφημερεύουν στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων.
Ξαφνικά βαφτίσθηκαν ικανοί να εφημερεύουν στα ΤΕΠ των Νοσοκομείων? Θα κάνουν μηνυτήριες αναφορές τώρα γιατί το Υπουργείο Υγείας …παραποιεί την Ειδικότητά τους? Αλήθεια περίεργος είμαι να μάθω, τι έχουν ΄΄εφεύρει΄΄ ως απάντηση στο ερώτημα που προκύπτει.

Όσον αφορά την «…πολιτική μου παρακαταθήκη» έχω δηλώσει επανειλημμένως και το έχω γράψει και σε μία επιστολή μου, ότι δεν είμαι πολιτικός. Δηλώνω λοιπόν πως ό,τι ΄΄πολιτικώς΄΄ εκτέθηκα το έπραξα στη ζωή μου, και μάλιστα στο τέλος ζήτησα και συγνώμη από τον κόσμο ‘’για ό,τι δεν μπόρεσα ή δεν με άφησαν να κάνω΄΄ υπονοώντας βεβαίως πως η ΄΄ελευθερία΄΄ στην εξουσία είναι συγκεντρωτική και όχι διαχεόμενη. Εάν πάλι δεν με πιστεύουν, τους υπογράφω υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα πολιτευθώ. Σειρά τους τώρα είναι να ΄΄εκτεθούν΄΄ πολιτικά.
Στην …καταγγελία ότι θα ανοίξω, άνοιξα, ενοικίασα, θα νοικιάσω (ας αποφασίσουν τελικά) Ιδιωτικό Ιατρείο μόνο με ….χιούμορ μπορώ να απαντήσω:
Για πρώτη φορά από την ένωση της Επτανήσου μετά της Μητρός Ελλάδος, για να ανοίξει κάποιος Ιατρείο στην Κέρκυρα χρειάζεται και άδεια της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά είναι μεμπτό”, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γατσούλη.

Ρεπορτάζ: Διονύσης ΜΑΜΑΛΟΣ