Το θέμα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι αυτό που απασχολεί την ΑΕ Λευκίμμης, μετά την άνοδο της ομάδας στη Γ εθνική κατηγορία, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Γι αυτό το λόγο και υπήρξε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θόδωρο Γαλιατσάτο.

Μετά την Γενική συνέλευση της ΑΕ Λευκίμμης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή(21/5), με κύριο θέμα την βελτίωση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Λευκίμμης, αντιπροσωπεία του ΔΣ του συλλόγου επισκέφτηκε την Τρίτη (23/5) τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνουν γνωστά τα τεράστια προβλήματα του γηπέδου.

Θα μπει χλοοτάπητας στη Λευκίμμη  

Την αντιπροσωπεία της ομάδας αποτελούσαν, ο Πρόεδρος της ομάδας Σπύρο Μάστορα, οι Αντιπροέδροι Σπύρο Χρυσικόπουλο και Γιάννη Χαλικιά και η Γραμματέας Αλεξάνδρα Σαγιά, ενώ παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Νότου, Αλέξανδρος Ασπιώτης.
Οι ανωτέρω απέσπασαν την υπόσχεση από τον κ. Γαλιατσάτο ότι η τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λευκίμμης θα είναι πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και επίσης ότι εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί και ο ίδιος το γήπεδο για να έχει προσωπική άποψη και γνώμη.

Αναγκαία έργα για αδειοδότηση
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους του σωματείου της νότιας Κέρκυρας, το Δημοτικό Στάδιο Λευκίμμης είναι το δεύτερο τη τάξει αθλητικό κέντρο του νησιού, μετά το ΕΑΚΚ. Για να αδειοδοτηθεί το γήπεδο και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες Πρωταθλήματος Γ Εθνικής, χρειάζεται η τοποθέτηση νέου τεχνητού χόρτου στον αγωνιστικό χώρο. Απαιτούνται, επίσης, η αγορά φυσούνας, και έργα ασφάλειας στα αποδυτήρια, τον αγωνιστικό χώρο και τις εξέδρες κ.α.
Το κόστος κατ΄ εκτίμηση των ιθυνόντων υπερβαίνει τις 200 χιλ €.
Η ανακοίνωση…

Μετά την συνάντηση με τον Κεφαλλονίτη Περιφερειάρχη, οι νταμπλούχοι της ΕΠΣΚ ανήρτησαν στην προσωπική τους σελίδα στο face book το κάτωθι κείμενο:
«Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κατανόησης από την μεριά της Περιφέρειας για όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά , όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του Σταδίου. 
Υπήρξε ρητή δέσμευση για άμεση αλλαγή του κατεστραμμένου συνθετικού χλοοτάπητα , ούτως ώστε η ομάδα μας του χρόνου που θα εκπροσωπήσει το νησί μας στις Εθνικές κατηγορίες να μπορέσει να αγωνιστεί στο γήπεδο μας.
Παράλληλα έγινε μια πλήρη ενημέρωση για τα υπόλοιπα έργα που χρειάζονται οι παρακμάζουσες εγκαταστάσεις του Σταδίου Λευκίμμης.
Ο Περιφερειάρχης εντός των ημερών θα επισκεφθεί και ο ίδιος την Λευκίμμη για να έχει μια προσωπική άποψη του χώρου.
Εμείς από την μεριά μας εκπροσωπώντας όλη την περιοχή της Λευκίμμης θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την κατανόηση και την θέληση που έδειξε.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ 
66 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ» .

Τι απαιτείται…

Σύμφωνα με το Άρθρο 84 για την Άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και άδεια τέλεσης αγώνων, απαραίτητα μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:

1. α)»Για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, ολυμπιακών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων, όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων, εκτός από αυτά που υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 83, απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για όσους αθλούνται και για τους θεατές. Δεν διαξάγεται αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα σε αθλητική εγκατάσταση που δεν έχει άδεια λειτουργίας.
γ)Για τη χορήγηση της άδειας λειτουργίας απαιτούνται:
ααα) η καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αθλητών, προπονητών, διαιτητών (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λπ.) και
 βββ) Η καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης και ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των θεατών.
δ)Η άδεια ισχύει για τρία (3) έτη από τη χορήγηση της, εκτός αν η η ομάδα που αγωνίζεται στην ανωτέρω εγκατάσταση ανέλθει κατηγορία. Αν συμβεί αυτό διενεργείται έκτακτος έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η συμβατότητα της αθλητικής εγκατάστασης με τις αυξημένες απαιτήσεις της ανώτερης κατηγορίας».

(φωτ.: corfucorner.gr)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις ‘’Επισημάνσεις της Κυριακής’’ 28-05-2017.