Δεν είναι τυχαίο που για να δουλεύεις, κυρίως με μικρούς αθλητές απαιτούνται γνώσεις και πάνω από όλα ετοιμότητα. Ο διαιτητής Κώστας Τόμπρος και ο γιατρός Σπύρος Δαφνής, έσωσαν τη ζωή του Θανάση Ανεμογιάννη σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος!

Το πολύ δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι, στο γήπεδο της ΕΠΣ Κέρκυρας, στο Κανόνι, καθώς τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή ενός μικρού ποδοσφαιριστή!
Στα πλαίσια της Ημιτελικής Φάσης του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΠΣΚ, διεξάγονταν στο ενωσιακό γήπεδο ο αγώνας μεταξύ ΑΟ Παξών – Οδυσσέας Αυλιωτών, με ώρα έναρξης τις 13:00.
Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0, δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας των Παξών κινήθηκαν προς τη μπάλα, κάπως απρόσεκτα, με συνέπεια οι δύο συμπαίκτες να συγκρουστούν κεφάλι με κεφάλι.
Ο ένας εξ αυτών, ο 14χρονος Θανάσης Ανεμογιάννης, χτύπησε σοβαρά και σωριάστηκε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και διάσειση. Αμέσως, έσπευσαν από πάνω του ο διαιτητής του παιχνιδιού, Κώστας Τόμπρος και ο ιατρός αγώνα, Σπύρος Δαφνής, προκειμένου να παράσχουν στον πιτσιρικά παίκτη τις πρώτες βοήθειες.
Η επέμβασή τους ήταν πολύ έγκαιρη και σωτήρια, αποτρέποντας τον νεαρό ποδοσφαιριστή από το να καταπιεί την γλώσσα του!
Σώθηκε αλλά άφαντο το ασθενοφόρο!

Μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο, ο μικρός Ανεμογιάννης συνήλθε αρκετά, χάρις στις επίμονες προσπάθειες των Τόμπρου και Δαφνή, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων, το ματς διεκόπη οριστικά.
Ο πιτσιρικάς αθλητής κρίθηκε αναγκαίο και απαραίτητο να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αν και από την πρώτη στιγμή κλήθηκε ασθενοφόρο, δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, επειδή -λέει- δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο! Γι’ αυτό και ο ιατρός Σπύρος Δαφνής αναγκάστηκε να «δανειστεί» το αυτοκίνητο της μητέρας ενός ποδοσφαιριστή του Οδυσσέα Αυλιωτών, του Αλέξανδρου Λευτεριώτη, και μετέφερε τον Θανάση Ανεμογιάννη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στο Κοντόκαλι, όπου και νοσηλεύεται, έχοντας αποφύγει κάθε κίνδυνο.
Στο νοσοκομείο, για να συμπαρασταθούν στον άτυχο ποδοσφαιριστή, μετέβησαν αμέσως τόσο οι άνθρωποι της παιδικής ομάδας του ΑΟ Παξών, όσο και ο διαιτητής Κώστας Τόμπρος και ο τεχνικός της παιδικής ομάδας του Οδυσσέα Αυλιωτών (και Γραμματέας του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας0, Μπάμπης Αρβανιτάκης.
Χάρις, λοιπόν, στις καίριες ενέργειες, την ετοιμότητα, την εμπειρία, την ψυχραιμία και την φροντίδα των Σπύρου Δαφνή και Κώστα Τόμπρου, ο νεαρός παίκτης γλίτωσε τα χειρότερα!
Το πολύ άσχημο αυτό συμβάν, ήρθε να αναδείξει την γύμνια του Εθνικού Συστήματος Υγείας! Ένας 14χρονος αθλητής χτύπησε σοβαρά και η ζωή του εκτέθηκε σε τεράστιο κίνδυνο, όμως δεν βρέθηκε ένα ασθενοφόρο για να μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά αυτό έγινε με ΙΧ αυτοκίνητο!
Όσον αφορά τον διακοπέντα αγώνα, θα συνεχιστεί σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή.

Πάντα ανησυχείς αλλά πάντα ενθαρρύνεις!

Το περιστατικό που συνέβη με τον 14χρονο ήταν συγκλονιστικό! Φαντάζομαι ότι ο γονιός που πάντα αγωνιά και παλεύει για τα παιδιά του, δεν θα ευχόταν σε κανέναν να ζήσει μια τέτοια στιγμή.
Ο αθλητισμός, έχει τραυματισμούς, ήττες, νεύρα, απογοήτευση αλλά έχει και χαρές, νίκες, εκγύμναση του σώματος και δημιουργία χαρακτήρων.
Ευχόμαστε στον Θανάση να πάνε όλα καλά και να γίνει σύντομα καλά. Ευχόμαστε να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά και να είναι γερός και δυνατός. Ένα μεγάλο μπράβο στον διαιτητή Κώστα Τόμπρο για την άμεση επέμβασή του, καθώς βρισκόταν πολύ κοντά στον νεαρό αθλητή και ένα μεγάλο μπράβο στον γιατρό Σπύρο Δαφνή, που είναι πάντα σε ετοιμότητα και έχει βοηθήσει πολλούς αθλητές!