Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο συμμετέχουν στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο με δικό τους αυτόνομο περίπτερο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αυτόνομη παρουσία της Κέρκυρας γίνεται μετά από 20 και πλέον χρόνια στην συγκεκριμένη έκθεση.

Αυτό οφείλεται στην άριστη οργάνωση του Επιμελητηρίου αλλά και του Δήμου Κέρκυρας που οργανώνουν μία σειρά από τουριστικές δράσεις την περιοδο της έκθεσης.

Επικεφαλής της όλης προσπάθειας για την αυτόνομη παρουσία είναι ο Πρόεδρος του Τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος AOCTA Βασίλης Καλούδης.

Η ΙΤΒ Berlin 2018, διεξάγεται στο Βερολίνο από τις 07 – 11/03/2018. Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σημάδια για τον τομέα του τουρισμού, όπως διαφάνηκαν στην περσινή διοργάνωση.

Με 150 εκθέτες, μεταξύ αυτών Έλληνες ξενοδόχοι, τουριστικά γραφεία, δήμοι, περιφέρειες, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών του τουριστικού κλάδου, συμμετείχε η Ελλάδα. Στην ITB Berlin 2017, συμμετείχαν 10.000 εκθέτες από 184 χώρες. Μεταξύ των 109.000 επισκεπτών, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από την πολιτική, δήμαρχοι και περιφερειάρχες με σκοπό τη δικτύωση και το κλείσιμο επαγγελματικών συμφωνιών με τους παγκόσμιους «παίκτες» και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Η ΙΤΒ Berlin αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη της κατάστασης του κλάδου και μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης για μια από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η διεθνής ταξιδιωτική βιομηχανία απέδειξε την αντοχή της στο πρόσωπο της κρίσης των προσφύγων και των γεωπολιτικών κινδύνων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει η δυναμικά αναπτυσσόμενη βιομηχανία παρά τις δύσκολες παγκόσμιες συνθήκες.