Ορέ παιδιά, μας κάνει πλάκα η Περιφέρεια για την παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Ποντή, έτσι; Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι «Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη για τον δρόμο Τρία Γεφύρια – Ποντή».

Προκαλώ πραγματικά τους Βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη, να μας πουν τι κατάλαβαν από αυτή την ενημέρωση. Ή πιο σωστά, πως θα γίνει, δηλαδή με τι χρήματα από ποιο πρόγραμμα, θα κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος δρόμος, δηλαδή η παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Ποντή για να ακριβολογούμε, όταν απαιτούνται, ενδεχομένως, πάνω από 70 – 80 εκατομμύρια ευρώ και το πιο σημαντικό, ποια σημασία έχει η κατασκευή του; Ο συγκεκριμένος δρόμος, δηλαδή να το επαναλάβω, η παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Ποντή, είναι τμήμα του περίφημου άξονα Βορρά – Νότου και θα «κούμπωνε» στου Ποντή με την παράκαμψη Μπενιτσών. Από την στιγμή που δεν θα γίνει ποτέ η παράκαμψη Μπενιτσών, αφού ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου, αν και έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις, ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια, ποια αλήθεια είναι η σκοπιμότητα, τι εξυπηρετεί δηλαδή, να φθάσει η παράκαμψη μέχρι του Ποντή και μετά να «πέφτει», ο εποχούμενος, στις στροφές του Αχιλλείου. Καμία σκοπιμότητα και καμία χρησιμότητα δεν υπάρχει.

Αντιθέτως, είχε σωστά προβλεφθεί κατά την άποψη μου, να γίνει ένα τμήμα της παράκαμψης Τρία Γεφύρια – Χρυσίδα, για να διευκολύνεται η πρόσβαση προς την πόλη και κυρίως προς το Νοσοκομείο, μετά την μετεγκατάσταση του στο Κοντόκαλι, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα «έτρεχαν» τα έργα του μικρού και μεγάλου δακτυλίου ή της παράκαμψης της πόλης. Έργα, τα οποία έχουν ξεχαστεί και για τα οποία κανείς δεν μιλά ενώ οι περισσότεροι από τους σημερινούς διαχειριστές της εξουσίας, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στο Δημοτικό, τα αγνοούν.

Πάμε να δούμε τα δεδομένα για την παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Χρυσίδα. Στο παρελθόν είχε επιλεγεί ότι θα ήταν χρησιμότερο να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο τμήμα της αρχικής παράκαμψης, αλλά παρουσιάζει κάποιες «ιδιομορφίες» και υπό τις παρούσες συγκεκριμένες οικονομικές δυσκολίες, μάλλον είναι ανέφικτη η κατασκευή του έργου. Μιλάμε για ένα έργο για την κατασκευή του οποίου θα απαιτηθούν περίπου 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ, γιατί τα εδάφη στην Κατακαλού, στην παραλίμνια διαδρομή, είναι σαθρά και απαιτούνται έργα υποδομής. Υπάρχουν σήμερα αυτά τα χρήματα; Δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν να μας πει ο Περιφερειάρχης από πού; Και γιατί καθυστερεί να το δημοπρατήσει; Βέβαια προηγουμένως πρέπει να έχουν γίνει μελέτες, έχουν γίνει;

Και κάτι άλλο, ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος, γιατί υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από επαγγελματίες και κατοίκους της Εθνικής Γύρου Αχιλλείου; Ε ποιος;
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.