Στην πολυπόθητη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους θεσμούς αναφέρεται σε δήλωση του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλιδης.

Όπως τονίζει ‘’ «Έπειτα από μια περίοδο αρκετά παρατεταμένη αλλά αναγκαία, φαίνεται πως κλείνει μια ισορροπημένη συμφωνία για την ελληνική πλευρά με δεδομένους τους δυσμενείς συσχετισμούς δυνάμεων. Ο διαρκής αγώνας μας, έστω και με συμβιβασμούς, απέδωσε καρπούς. Είναι σημαντικό ότι κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την επάνοδο στην εργασιακή κανονικότητα, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ απορρίφθηκαν οι πιέσεις για θεσμοθέτηση του λοκ άουτ και αύξησης του ορίου των ομαδικών απολύσεων.
Πρόκειται βεβαίως και για μέτρα που δεν επιθυμούσαμε, όμως η Κυβέρνηση προετοιμάζει αντίμετρα με παράλληλο κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Μέτρα που, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα δημιουργούν μηδενικό οικονομικό ισοζύγιο, τα οποία θα νομοθετηθούν και θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα, με την προϋπόθεση ότι πρώτα θα έχουν αποσαφηνιστεί επακριβώς τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τα αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία πρόκειται να δώσουν ανάσα στην ελληνική κοινωνία, θα εφαρμοστούν κατά 1% του ΑΕΠ το 2019 και κατά 1% του ΑΕΠ το 2020.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε συστηματικά, αλλά χωρίς επιτυχία, να υπονομεύσει την Κυβέρνηση και να πλήξει τις προσπάθειες της να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή συμφωνία με τους θεσμούς. Λυπούμαστε που απογοητεύουμε όσους “έραβαν κοστούμια”, προσδοκώντας την πτώση της Κυβέρνησης. Τους λέμε να κάνουν υπομονή. Προς το παρόν, πλησιάζει η στιγμή που οι αρμόδιες εξεταστικές επιτροπές θα ξεγυμνώσουν όλους εκείνους επί κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αναμείχθηκαν στα σκάνδαλα στην υγεία και στα εξοπλιστικά. Και τότε θα είναι η ώρα της δικής τους αποκαθήλωσης».