Ο Δήμαρχος της Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, για το πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων:

«Θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Κέρκυρας, το Δ.Σ. του Συλλόγου και προσωπικά τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα για την καλή θέληση και την ευαισθησία που επιδεικνύουν στις συνεχείς συναντήσεις μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
Σε αυτό το πλαίσιο, προσωπικό ασφαλείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποσυμφορηθούν νευραλγικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης καθώς και ευαίσθητες δομές.
Θέλω να επαναλάβω ότι ο Δήμος συμπαραστέκεται στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στηρίζει τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της εργασίας τους και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, σύμφωνα και με το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για την αντιμετώπιση πάγιων και διαρκών αναγκών και – στην προκειμένη περίπτωση – στον ανταποδοτικό τομέα της καθαριότητας, αποτελεί σταθερή θέση μας.
Ελπίζω σε άμεση – κοινά αποδεκτή – λύση του προβλήματος με την αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να τονίσω ότι καθοριστική στην απάλυνση του προβλήματος είναι η συνεργασία δημοτών και επιχειρηματιών που πρέπει να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου».