Τις δικές του απαντήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος όσον αφορά τις ελλείψεις που υπάρχουν για να δοθεί άδεια λειτουργίας στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Ο κ. Νικολούζος υποστήριξε ότι ο ΣΥΔΙΣΑ είναι ενημερωμένος για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν  μέσα στους περιβαλλοντικούς όρους. Όπως είπε ” Είναι περιττό να μπούμε σε μια κόντρα που στρέφεται στους ιδίους τους εαυτούς μας και εμείς δεσμευόμαστε να τρέξουμε όλα όσα απαιτούνται για να προχωρήσει αυτή η εγκατάσταση. Η Κέρκυρα είναι ιδιαίτερη περίπτωση . Αντιμετωπίζουμε πάντα την έλλειψη γης εμείς ψάχνουμε και άλλη εναλλακτική λύση γι αυτο και είμαστε ςε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχω σειρά επαφών στα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων”.

”Δεν στηρίζονται πουθενά τα περί παράνομου ΧΥΤΑ”. 

Αναφερόμενος στις ήδη αντιδράσεις κατοίκων στην Λευκίμμη υποστήριξε ότι ” Τώρα τα όσα ακούγονται περί παράνομου ΧΥΤΑ για να είμαστε και σοβαροί δεν στηρίζονται πουθενά. Όλες οι προσφυγές στο ΣτΕ έχουν απορριφτεί όλη αυτή η ιστορία περί υδροφόρου ορίζοντα και μετά τις καινούργιες γεωτρήσεις που πραγματοποίησε η περιφέρεια ιονίων νήσων έχει αποδειχτεί ότι δεν ευσταθεί.

Νομίζω ότι είναι περιττό να πηγαίνουμε σε μια κόντρα επιχειρημάτων που δεν εξυπηρετούν τίποτε. Η αδειοδότηση του ΧΥΤΥ πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν.

Θα πρέπει να λειτουργήσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους με απολυτή αυστηρότητα και έλεγχο των υπηρεσιών και των κοινωνικών φορέων. Δεν νομίζω ότι η κοινωνία της Λευκιμμης μπορεί να μπει σε τέτοια κατάσταση εγώ κάνω έκκληση στην λογική”.