Τουλάχιστον 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου,  διευκρινίζοντας ότι θα υπάρξει διαφορετικό καθεστώς για μόνιμες προσλήψεις αναπληρωτών σε αντίθεση με τους νεοπροσλαμβανόμενους, των οποίων τις προσλήψεις θα εποπτεύσει το ΑΣΕΠ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός σχετικά με την 14ετή υποχρεωτική μόρφωση, επισήμανε πως θα δοθεί ελευθερία στους γονείς να αποφασίζουν εάν θα στείλουν το 4χρονο παιδί τους μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου ή με τα παιδιά του βρεφονηπιακού. Αναφερόμενος στην αναμόρφωση του Λυκείου, τόνισε ότι στόχος είναι μέσα από ένα αδιάβλητο και αξιόπιστο σύστημα να παρέχεται ένα ισχυρό εθνικό απολυτήριο, ο βαθμός του οποίου θα ανοίγει χωρίς εξετάσεις την πόρτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο αναβαθμίζονται σε ολοήμερα τα 840 ολιγοθέσια σχολεία στη χώρα με προσλήψεις προσωπικού, ενώ για τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία τόνισε είπε ότι δεν υπάρχει θέμα ξηλώματος του νόμου που ψήφισε ο Νίκος Φίλης.