Στο Griekenland.net, μια δημοφιλή ιστοσελίδα για την Ελλάδα στην Ολλανδία, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους προορισμό στην Ελλάδα για το 2018. Συνολικά, συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.500 ψήφοι, με τους Ολλανδούς να προτιμούν περισσότερο την Κρήτη (15%) και την Κέρκυρα (12%) για τις διακοπές τους στην Ελλάδα το 2018 και τη Λέσβο (11%) και τη Ζάκυνθο (8%) να κατέχουν επίσης κορυφαίες θέσεις στη συγκεκριμένη λίστα.

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της Κρήτης για τους Ολλανδούς και τους Βέλγους συγκαταλέγονται το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το παραδοσιακό χωριό Κουτουλουφάρι κοντά στη Χερσόνησο. Για την Κέρκυρα οι κύριοι προορισμοί είναι τα Γουβιά, η Δασσιά και η Παλαιοκαστρίτσα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν εναλλακτικά χωριά και μικρότερους περισσότερο άγνωστους προορισμούς για τις διακοπές τους. Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για συνδυασμό προορισμών στα ελληνικά νησιά. Για παράδειγμα, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη είναι ένας καλός συνδυασμός, με την επίσκεψη σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων να αποτελούν εξίσου καλές επιλογές.