Η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Κέρκυρα ανήκουν στους 18 δημοφιλέστερους προορισμούς παραλίας για τους Βρετανούς τουρίστες που το 2017 τους προσφέρουν καλό value.
Σύμφωνα με την 11η έρευνα των βρετανικών Ταχυδρομείων, «Holiday Costs Barometer», η Κρήτη θα είναι αυτή τη χρονιά ο φθηνότερος ελληνικός προορισμός για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, ενώ και οι 4 ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην μεσαία κατηγορία κόστους (80-100 λίρες).
Η έρευνα υπολογίζει το κόστος κάθε προορισμού όσον αφορά το «τουριστικό καλάθι» των Βρετανών που θα βρεθούν για διακοπές εκεί, όπως τις τιμές φαγητού, ποτού και εφημερίδας.

Ειδικότερα, το κόστος των τυπικών προϊόντων που αγοράζουν οι Βρετανοί τουρίστες σοτυς ελληνικούς προορισμούς για την Κρήτη δεν ξεπερνά τις 81,8 λίρες, για τη Ζάκυνθο τις 82,3 λίρες, για την Κεφαλονιά τις 84,2 λίρες και για την Κέρκυρα τις 90 λίρες.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Andrew Brown της Post Office Travel Money, η Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής αυτή τη χρονιά, με τους τουρ οπερέιτορ να κάνουν λόγο για αύξηση των κρατήσεων έως 40%. Η αλλαγή προορισμού μπορεί να συνεπάγεται μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων, και αυτό ισχύει σε δημοφιλή θέρετρα σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.
Φθηνότερος προορισμός βάσει του κόστους των προϊόντων είναι η Sunny Beach της Βουλγαρίας, η οποία είναι ακόμη φθηνότερη από πέρυσι και βρίσκεται στην πρώτη θέση των προορισμών με το καλύτερο value για 4η συνεχή χρονιά.
Στους φθηνότερους προορισμούς και η Μαρμαρίδα (68 λίρες), ο φθηνότερος από τους 7 προορισμούς που συμπεριέλαβε η έρευνα σε Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.