Τα πράγματα πια είναι ξεκάθαρα. Γνωστοί κύκλοι απεργάζονται σχέδιο για την καταστροφή του ΝΑΟΚ, αφού από την στιγμή που θα απομακρυνθεί από τον ζωτικό του χώρο, τις ιστορικές εγκαταστάσεις στις οποίες βρίσκεται από το 1957, είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια ότι ο Όμιλος θα «σβήσει».

Στις εποχές του μνημονίου, των Θεσμών και του Δ.Ν.Τ οι αξίες της άθλησης της νεολαίας, της διαπαιδαγώγησης της, της καλλιέργειας του ναυταθλητισμού και της ιστορικής ευθύνης για την συνέχιση αυτής της παράδοσης που έχει δημιουργήσει ο ΝΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, από την αρχές του 20ου αιώνα στις διάφορες οργανικές μορφές του, για τους σημερινούς κυβερνώντες έχουν πολύ μικρή αξία ή μάλλον μηδαμινή αξία. Όλοι αυτοί που σήμερα έχουν στα χέρια τους την τύχη του Ομίλου (δεν αναφέρομαι στο Δ.Σ) και με τις αποφάσεις τους θα καθορίσουν το μέλλον του Ομίλου, βλέπουν τον χώρο που φιλοξενεί τον ΝΑΟΚ μόνο ως «φιλέτο» προς αξιοποίηση.

Η αλήθεια είναι ότι και προηγούμενες Κυβερνήσεις και Διοικήσεις τόσο του ΟΛ.ΚΕ όσο και παλαιότερα του Λιμενικού Ταμείου, με την ίδια αντίληψη αντιλαμβανόταν τα πράγματα, αλλά δεν είχαν το θάρρος και την τόλμη, αλλά ούτε συνηγορούσαν οι εποχές για να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, που είναι η «εκρίζωση» του ΝΑΟΚ και του ναυταθλητισμού, από την μήτρα του.

Δυστυχώς αυτές τις αντιλήψεις, οι διοικήσεις του Ομίλου έπρεπε να τις είχαν «πνίξει» στα νερά του ΝΑΟΚ. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Οι ευθύνες όλων των Διοικήσεων και της σημερινής, όσον αφορά τη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος, φρονώ ότι είναι μεγάλες. Αλλά δεν είναι ώρα, ούτε έχει καμία αξία να επιμεριστούν σήμερα ευθύνες. Σήμερα που κάποιοι με την συμπεριφορά τους και με τις ενέργειες τους, έχουν κηρύξει ανοιχτό πόλεμο στο ΝΑΟΚ, είναι ώρα για συστράτευση και πανστρατιά για την σωτηρία του Ομίλου.

Όπως λέει ένας φίλος μου από τα παλιά, όσοι έχουμε βάλει στον κουμπαρά του μυαλού μας και της καρδιάς μας, όλα αυτά τα βιώματα των παιδικών μας χρόνων, όσοι έχουμε στην καρδιά μας και στις μνήμες μας, όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν εφοδιάζοντας μας με τα εχέγγυα και τις αξίες για να παλεύουμε στη ζωή όπως στον αθλητισμό, όλοι εμείς που θέλουμε και οι επόμενες γενιές να μεγαλώσουν με τον ίδιο τρόπο που μεγαλώσαμε εμείς και να βγουν στην Κερκυραϊκή κοινωνία υπερήφανοι που κάποτε είχαν στην καρδιά τους το «καραβάκι» και να φθάσουν στην ηλικία μας μαζί με τους φίλους τους και τους συναθλητές τους από τον Όμιλο, οφείλουμε να δώσουμε τώρα την μητέρα των μαχών και να κερδίσουμε.

Μην εφησυχάζετε, αναφέρομαι στο Δ.Σ του ΝΑΟΚ στις δεσμεύσεις και στις εξαγγελίες. Φοβάμαι ότι κάποιοι πάνε να ξεγελάσουν και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες.

Είναι η στιγμή της αντεπίθεσης τώρα. Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο εχθρός και τι επιδιώκει.

Ήρθε η ώρα της ευθύνης. Ή τώρα ή ποτέ.