Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, η Γ΄ Αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου μετέβη στο Πάρκο Ελευθερίας και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του αγωνιστή αξιωματικού Σπύρου Μουστακλή, σύμβολο της Αντιδικτατορικής και Δημοκρατικής Αντίστασης.

Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή που βασανίστηκε απάνθρωπα από τη χούντα των συνταγματαρχών, στον μαρτυρικό τόπο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ, έκανε και η βουλευτής Κέρκυρας και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη .

Για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την κατάλυση της Δημοκρατίας και την επιβολή της χούντας η Φωτεινή Βάκη δήλωσε:
«Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νύχτα που οι ερπύστριες συνέθλιψαν τη Δημοκρατία, έβαλαν ταφόπλακα στη «χαμένη άνοιξη» και καταδίκασαν την Ελλάδα σε μια νύχτα που διήρκεσε επτά χρόνια.
Τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αψήφησαν τον φόβο, όρθωσαν ανάστημα και αντιστάθηκαν.
Σήμερα, μισό αιώνα μετά, οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι η φτώχεια, η λιτότητα και η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που γεννούν ακροδεξιά μορφώματα, ξενοφοβία, ρατσισμό και μισαλλοδοξία.
Ας γίνει η σημερινή μαύρη επέτειος υπόμνηση ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση και θωράκιση της Δημοκρατίας είναι διαρκής. Να μην ξεχνούμε οι νεότεροι. Διότι τα κηρύγματα μίσους, ο σκοταδισμός, τα εμφυλιοπολεμικά παραληρήματα, οι αντεπιθέσεις μιας εθνικοφροσύνης που κάλυπτε επιμελώς ένα «ψεύδο-ευρωπαϊστικό» λούστρο, οι νοσταλγοί της χούντας και οι ιδεολογικοί απόγονοι του φασισμού πληθαίνουν επικίνδυνα, ασελγώντας στην ιστορική μνήμη και προσπαθώντας να αποκαθηλώσουν τους αγωνιστές της αντίστασης και τη Μεταπολίτευση».