Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο περιβάλλον που συγκίνησε όλους, όσους παραβρέθηκαν, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 10-04-2017 στη Φυλακή της Κέρκυρας , η ποιητική – μουσική εκδήλωση με τίτλο «Vita Est – Είναι η Ζωή» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται μια ζωντανή εκδήλωση μέσα στη συγκεκριμένη Φυλακή.

Οι στίχοι των ποιημάτων των Βάρναλη, Ρίτσου, Δημουλά, Βαρβέρη, Δεπούντη, των γυναικών κρατουμένων των φυλακών Διαβατών, οι μουσικές των Schubert, Durante Θεοδωράκη φώτισαν για λίγο το γκρίζο της φυλακής και πέρασαν τα μηνύματα της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Η εκδήλωση αυτή εγκαινίασε τη συνεργασία των δύο φορέων (ΥΔΔΑΔ – ΔΗΠΕΘΕ) και προαναγγέλλει κοινές δράσεις που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, με στόχο το άνοιγμα της φυλακής στην κοινωνία.

Εκτός από τους εκπροσώπους του Υπουργείου και τους προσκεκλημένους, την εκδήλωση παρακολούθησαν τριάντα περίπου κρατούμενοι, ο διευθυντής της Φυλακής και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως τόσο ο Δήμος όσο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο θα συνεχίσουν να ενισχύουν με όλες τους τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια, που έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και την υποβοήθηση της κοινωνικής επανένταξης τους.