Σε μια αποστροφή του λόγου του, κατά το κλείσιμο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου είπε ότι, «Η Κέρκυρα δεν είναι και το κέντρο του κόσμου» και μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν το πιστεύει αυτό, ότι του ξέφυγε, γιατί έχει αποδείξει ότι αγαπάει την Κέρκυρα, με τις συχνές επισκέψεις του, τόσο σε επίπεδο Πρωθυπουργικό, όσο και σε επίπεδο προσωπικό. Τα τελευταία 4 χρόνια έχει επιλέξει τρεις φορές να περάσει τις διακοπές και το Πάσχα στο Ιόνιο και την Κέρκυρα.

Άρα η συχνότητα των επισκέψεών του αποδεικνύει ότι αγαπάει τον τόπο μας. Αλλά, όταν ακόμα και σε αυτή την «άτυχη» στιγμή που μας προσέβαλε με άκομψο τρόπο, κάποιοι τον χειροκροτούν αντί να του πουν ότι «Πρωθυπουργέ ,κάνεις λάθος γιατί είμαστε το κέντρο της γης», ε τότε δεν μπορείς να περιμένεις ότι έχεις μεγάλες πιθανότητες να πετύχεις πράγματα από αυτά που διεκδικείς.

Αλήθεια, θα μπορούσε να λεχθεί μια τέτοια «κουβέντα» στη Κρήτη, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από τους Κρητικούς; Είμαι σίγουρος πως όχι.

Άρα το πρόβλημα δεν το έχει ο Πρωθυπουργός, αλλά οι εκπρόσωποί μας. Οι οποίοι εκπρόσωποι έπρεπε να του αποδείξουν ότι, ναι είμαστε το κέντρο της γης.

Όταν ακούγεται ο Ολυμπιακός Ύμνος, στην έναρξη των αγώνων από 3 δις τηλεθεατές, σε όλο τον κόσμο, ε, τότε ΝΑΙ, είμαστε το κέντρο του κόσμου. Όταν αποδίδονται τιμές από τους Πρωθυπουργούς της Ρωσίας και της Ελβετίας μπροστά στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, ε, ναι είμαστε το κέντρο του κόσμου.

Όταν όλη η υφήλιος υποκλίνεται στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη και στη Μαρία Γεωργάτου, ε, ναι είμαστε το κέντρο του κόσμου. Και τέλος κάθε φορά που ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος, του Νικολάου Μάντζαρου και του Διονυσίου Σολωμού, στα πέρατα του κόσμου, ε, ναι και τότε είμαστε το κέντρο του κόσμου.

Όταν Αλέξη ο Αντόνιο Βιβάλντι έγραψε το καλύτερο του ορατόριο, Ιουδηθ η Θριαμβεύουσα για την επιτυχημένη λύση της πολιορκίας της Κέρκυρας από τις Οθωμανικές δυνάμεις σώζοντας την Ευρώπη, ε ναι είμαστε ο ομφαλός της γης. Όταν οι Κερκυραίοι μαθητές τον Νοέμβριο του 41 το Πρωτοκύριακο, αντιδρούσαν στους κατακτητές Ιταλούς και καταγραφόταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη εντός πόλεως, ε ναι τότε ήμασταν ο ομφαλός της γης.

Άρα έκανε λάθος ο Πρωθυπουργός μας, ήταν μια άτυχη στιγμή του, αλλά δυστυχώς κανείς δεν βρέθηκε να τον προστατέψει και να διορθώσει το λάθος του. Γιατί έχει αποδείξει ότι όντως αγαπάει την Κέρκυρα και το Ιόνιο.