Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενη για τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει τον χρόνο εργασίας των γιατρών. Η απεργιακή κινητοποίηση έχει την στήριξη της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνον τα έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Πάνος Παπανικολάου και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ηλίας Σιώρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη, χαρακτήρισαν το νομοσχέδιο «έκτρωμα», που ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Όχι στο ελαστικό ωράριο. Οχι στην ελαστική ζωή». Επίσης, επανέλαβαν την δυσαρέσκεια τους για την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα δημόσιας διαβούλευσης.

Κινητοποίηση ΕΓΕΣΥΚ στο Νοσοκομείο

Η ΕΓΕΣΥΚ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση χρόνου εργασίας των γιατρών.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: ότι είναι ένα νομοσχέδιο που διαλύει το σταθερό ωράριο και τις ζωές των γιατρών.

Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

6ωρο-5ήμερο-30ωρο’’.